Foto: DELFI

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") trešdien pēc pēdējās tikšanās ar Saeimas opozīciju žurnālistiem atzina, ka nevar noliegt iespējamās korekcijas tā dēvētā solidaritātes nodokļa ieviešanā.

Straujuma kopā ar Finanšu un Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem Saeimā tikās ar visu triju parlamenta opozīcijā esošo politisko spēku frakcijām. Trešdien bija pēdējās nākamā gada budžeta pārrunas ar partiju "Saskaņa".

"Es šobrīd nevaru teikt tāda vai citāda veida korekcijas, bet es nenoliegtu, ka kāda veida korekcijas varētu būt. Šobrīd es neesmu gatava par to runāt," uz jautājumu, vai solidaritātes nodokli varētu ieviest nevis no nākamā, bet aiznākamā gada, atbildēja valdības vadītāja.

Viņa norādīja, ka gaida 16. oktobrī atgriežamies finanšu ministru Jāni Reiru ("Vienotība") no Peru, kur norisinās Starptautiskā Valūtas fonda sanāksmes. Lai pārrunātu solidaritātes nodokļa ieviešanu, Straujuma neformāli vairākkārt tikusies ar darba devēju organizācijām.

"Es dzirdu kritiku, ka tas varbūt ir pārāk pēkšņi un uzņēmēji tam varbūt nav gatavi," sarunas komentēja premjerministre.

Valdības vadītāja no uzņēmējiem vēlas saklausīt, kas tieši viņus uztrauc, lai meklētu risinājumus.

Jau vēstīts, ka finanšu ministrs 30. septembrī Saeimā iesniedza Finanšu ministrijas sagatavoto un valdības apstiprināto likumprojektu par 2016. gada valsts budžetu kopā ar 24 pavadošo likumprojektu paketi, kā arī likumprojektu par vidējā termiņa budžeta ietvaru 2016.-2018.gadam.

Valdība atbalstījusi solidaritātes nodokļa ieviešanu, pret kuru asi iestājušies sociālie partneri. Tas paredz ar nodokli aplikt personu ieņēmumus, kas pārsniedz 48 600 eiro gadā. Ieņēmumi no attiecīgā nodokļa tiks ieskaitīt valsts pamatbudžetā.

Saeimai ceturtdien būs jālemj par likumprojektu, kas saistīti ar nākamā gada budžetu, nodošanu vērtēšanai parlamenta komisijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!