Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) piekritusi minimālo valsts sociālo apdrošināšanas obligāto iemaksu atcelšanai nepilnām darba slodzēm un mikrouzņēmumiem, pavēstīja LTRK sabiedrisko attiecību konsultante Rūta Grikmane.

Vienlaikus uzņēmēji piekrīt, ka mikrouzņēmumu nodoklis tiks palielināts, lai neradītu būtisku fiskālu ietekmi uz nākamā gada valsts budžetu.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis norāda, ka pieņemtie lēmumi saglabās mazā biznesa konkurētspēju. "Jau pašreiz zināms, ka Igaunija izskata iespēju veidot mikrouzņēmumu režīmu, tādēļ mums svarīgi procentuālo apgrozījuma apjomu saglabāt zemāku nekā kaimiņos, taču jāatceras, ka arī valsts budžets no tā nedrīkst īpaši ciest," viņš atzīst.

Pēc viņa teiktā, līdz ar šo kompromisu, tiek labotas iepriekšējās valdības pieļautās kļūdas.

Plānotās izmaiņas neradīs būtiskus nodarbinātības draudus un ēnu ekonomikas pieaugumu, uzsver uzņēmēji.

Jau vēstīts, ka pašlaik koalīcijai piedāvāts attiekties no minimālajām sociālajām iemaksām, tā vietā palielinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi no 9% līdz 15%.

Šie papildu līdzekļi tiks novirzīti sociālajām budžetam. Savukārt par katra darbinieka sociālo apdrošināšanas jautājumu tikšot spriests, pārskatot nodokļu politiku kopumā, skaidroja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

LTRK ir Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 1800 individuāli biedri un vairāk kā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2014 .gadā pārsniedza 17,5 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!