Foto: PantherMedia/Scanpix
Saskaņā ar valdības 17. decembrī pieņemtajiem lēmumiem, vēl septiņu uzņēmumu iecerētajiem investīciju projektiem piešķirts atbalstāmā investīciju projekta statuss, kas tiem dos iespēju izmantot uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaides par ieguldījumiem.

Valdība otrdien nolēma šādu statusu piešķirt SIA "PNB Print" projektam, kura īstenotāji varēs izmantot kopumā 1,74 miljonus latu lielu UIN atlaidi.

Atbalstāmā investīciju projekta statuss piešķirts arī konditorejas izstrādājumu ražotāja "Adugs" projektam. Par saviem ieguldījumiem ražošanas paplašināšanā uzņēmums varēs saņemt 1,06 miljonus latu lielu nodokļa atlaidi.

Tāpat par atbalstāmu atzīts arī "Alfa Agro" iecerētais investīciju projekts. To īstenojot, uzņēmums varēs izmantot 1,15 miljonus latu lielu peļņas nodokļa atlaidi.

SIA "TecnopaliNorthEurope" par saviem ieguldījumiem, īstenojot atbalstāmo investīciju projektu, varēs saņemt UIN atlaidi 0,924 miljonu latu apmērā, bet "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca", kas sava projekta īstenošanai piesaistījusi arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu - 0,54 miljonus latu lielu UIN atlaidi.

Atbalstāmā investīciju projekta statusu valdība piešķīrusi arī SIA "CottonClub Liepāja" iecerētajam ieguldījumu projektam - to īstenojot uzņēmums varēs saņemt UIN atlaidi 1,249 miljonu latu apmērā.

1,79 miljonus latu lielu UIN atlaidi, īstenojot savu atbalstāmo investīciju projekta statusu saņēmušo projektu, varēs saņemt arī "Valmieras stikla šķiedra", kas iecerējusi izmantot arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros pieejamo finansējumu.

Pagājušajā nedēļā valdība piešķīra atbalstāmā investīciju projekta statusu piecu uzņēmumu iecerētajiem projektiem. Uzņēmumu lielā interese par iespējām izmantot 25% lielu UIN atlaidi par ieguldījumiem no 3 miljoniem latu līdz 35 miljoniem latu, kā arī 15% lielu nodokļa atlaidi par ieguldījumiem, kas pārsniedz 35 miljonus latu, visticamāk,  saistīta ar to, ka no nākamā gada 1. janvāra būtiski - līdz 10 miljoniem eiro pieaug zemākais "slieksnis" jeb minimālais ieguldījumu apjoms, no kura var pretendēt uz UIN atlaidēm par investīcijām ražošanas paplašināšanā un modernizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!