Foto: DELFI

Zemkopības ministrijai (ZM) prioritāro pasākumu īstenošanai no 2019. gada līdz 2021. gadam ir nepieciešams apmēram 190 miljonu eiro finansējums no valsts budžeta, pastāstīja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Viņa teica, ka ZM prioritārie pasākumi no 2019. gada līdz 2021. gadam galvenokārt būs akcentēti uz lauksaimnieku atbalstu nākamajā plānošanas periodā - gan attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) fondiem, gan attiecībā uz Latvijas līdzfinansējumu ES lauksaimniekiem piešķirtajam finansējumam. Atbalstā ietilpst pārejas posma valsts izlīdzināšanas pasākumi ciltsdarba maksājuma veidā.

Tāpat ZM prioritāte ir arī meliorācijas sakārtošana, lai varētu mazināt plūdus un dažādus riskus un nodrošināt meliorēto zemju apsaimniekošanu un izmantošanu.

Ņemot vērā šā gada Latvijai neraksturīgos laika apstākļus – sausumu un karstumu – ZM prioritāte turpmākajos gados ir arī meža ugunsdrošības uzraudzības un ugunsdzēsības funkciju nodrošināšana, piebilda Muceniece.

Līdz 1.augustam ministrijām Finanšu ministrijā (FM) bija jāiesniedz priekšlikumi par prioritārajiem pasākumiem un to īstenošanai nepieciešamo finansējumu. FM tos vēl apkopo.

2019. gada budžetu izstrādās pašreizējais Ministru kabinets, bet tas būs jāpieņem jaunievēlētajai Saeimai un Ministru kabinetam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!