Foto: Publicitātes foto
Saskaņā ar informāciju, kas ir publicēta elektronisko izsoļu vietnē, ēkas kārtējā izsolē sākuma cena tika ievērojami samazināta un tā veido tikai 20% no tirgus vērtības - 7 8 400 eiro (Nekustamā īpašuma tirgus vērtība tika noteikta 392 000 eiro apjomā).

Izsole notiek elektronisko izsoļu vietnē no 2020. gada 17. septembra līdz 2020. gada 19. oktobrim, pieteikties var līdz 7. oktobrim vietnē https://izsoles.ta.gov.lv/izsole/001cfc26-6079-406f-8544-7786a39bdb9e

Ēkai ir sava vēsture, tā tika uzcelta padomju laikos kā viena no galvenajām RTU Neorganiskās Ķīmijas Institūta kompleksa būvēm netālu no Rīgas. Pēc PSRS sabrukuma institūts nostrādāja 10 gadus un sadarbojās ar zinātniskajiem Eiropas projektiem.

Ēkā ir saglabājušās laboratorijas, biroji, administratīvās telpas un aktu zāle. Tur var atrast ķīmisko trauku paliekas, dokumentāciju, literatūru un stendus ar pagātnes zinātnes sasniegumiem. Zem institūta ir pazemes patvertne.

Šobrīd ēku var izmantot ka biroju, noliktavu vai ražošanai (komerciāla rakstura ēkas), netālu (~ 1 km attālumā) no īpašuma ir plānots izbūvēt Rail Baltica kravu pārkraušanas termināļu (teritorija aizņems 150 ha lielu teritoriju).

Mainot atļauto izmantošanu uz Daudzstāvu apbūves teritoriju, ēku varētu pārveidot arī par daudzstāvu dzīvojamo ēku vai viesnīcas ēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!