Foto: Publicitātes foto

"Provendi Asset Management" pārvaldītais nekustamo īpašumu fonds "Indexo Real Estate Fund" noslēdzis līgumu ar norvēģu investoru holdingu AS "LATPRO 2" par iepirkšanās centru "Rimi Gaiļezers" un "Rimi Tukums" iegādi, ziņo fonda pārstāvji.

Darījuma summa sasniedz 25 miljonus eiro. Tukumā esošā iepirkšanās centra iegāde ir viens no pēdējo gadu lielākajiem nekustamo īpašumu darījumiem ārpus Rīgas. Darījums finansēts ar ilgtermiņa aizdevumu no "BluOr Bank".

2019. gadā rekonstruētais iepirkšanās centrs Mežciemā atrodas blakus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai. Ēkā 7987 m2 lielajā platībā atrodas vairāk nekā 50 nomnieku, no kuriem nozīmīgākais ir veikals "Rimi". Centrā ir atrodami arī tādi ikdienā nepieciešami preču vai pakalpojumu sniedzēji kā "Drogas", "Sentor Farm Aptieka", "E. Gulbja Laboratorija", "Solution Gym", "Pepco" un citi.

Tukuma centrā esošā iepirkšanās centra kopējā platība ir 4210 m2 un tajā darbojas gandrīz 40 nomnieku. Līdzās ēkas lielākajam nomniekam "Rimi", tajā ir "Drogas", "Pet City", "Jānis Roze", kā arī citi zināmi tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji.

Foto: Publicitātes foto

"Abu iepirkšanās centru pārliecinoša priekšrocība ir to stratēģiski izdevīgās atrašanās vietas un plaši pieprasītie nomnieki, kas nodrošina stabili lielu apmeklētāju plūsmu. Iepirkšanās centrs Tukumā ir pirmais un noteikti ne pēdējais "Indexo Real Estate Fund" investīciju projekts ārpus Rīgas. Esam pārliecināti par nekustamo īpašumu investīciju potenciālu Latvijas reģionos, un šobrīd mēs aktīvi izskatām arī citus piedāvājumus," stāsta "Provendi Asset Management" valdes priekšsēdētājs Kristaps Bērziņš.

Darījumā pārdevēju pusi pārstāvēja komerciālo nekustamo īpašumu attīstītājs un operators SIA "Riga Norge", bet "Indexo Real Estate Fund" juridiskos pakalpojumus sniedza ZAB "drill.". Investoru piesaistes starpniecības procesu nodrošināja nekustamā īpašuma pakalpojumu un ieguldījumu pārvaldības uzņēmums "Colliers".

"Provendi Asset Management" pārvaldītā fonda "Indexo Real Estate Fund" portfelī ir pieci objekti dzīvojamā fonda un tirdzniecības segmentā 50,5 miljoni eiro bruto vērtībā. Šobrīd fonds mērķtiecīgi apzina un izskata nekustamā īpašuma piedāvājumus arī noliktavu un biroju segmentā.

Pašreizējie fonda investori ir Latvijā rezidējoši uzņēmumi un investori, kas veido 53% no fonda kapitāla, savukārt aptuveni 47% pieder diviem Latvijas pensiju plāniem, kurus pārvalda IPAS "Indexo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!