Foto: Shutterstock

Pensiju pārvaldes uzņēmuma IPAS "Indexo", kas kopš pagājušā gada vidus strādā pie jaunas bankas projekta, akcionāri ārkārtas akcionāru sapulcē atbalstījuši kapitāla piesaisti jaunās bankas darbībai.

Plānots piesaistīt līdz 17,25 miljoniem eiro, emitējot līdz 1 150 000 jaunu akciju ar vienas akcijas pārdošanas cenu robežās no 11 eiro par akciju līdz 15 eiro.

Tāpat "Indexo" akcionāri uzdeva uzņēmuma valdei noteikt vienas jaunās emisijas dematerializētās akcijas pārdošanas cenu minētajās cenas robežās.

"Uzkatām, ka kapitāla piesaiste ir pēdējais būtiskais solis pirms bankas licences saņemšanas, un akcionāru lēmums ir pirmais priekšnoteikums, lai to īstenotu. Esam pateicīgi par akcionāru pārliecinošo atbalstu šīs ieceres realizēšanā. "Indexo" valde vēl atsevišķi pieņems lēmumu par parakstīšanās sākumu uz minētajām jaunajām akcijām. Par parakstīšanās sākumu paziņosim pēc šīs sekundārās emisijas prospekta apstiprināšanas un prospektu plānojam iesniegt Latvijas Bankā izskatīšanai jau tuvāko dienu laikā, lai jau decembra sākumā uzraugs to varētu izskatīt un apstiprināt," saka "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem Valdis Siksnis.

Līdztekus "Indexo" akcionāri nolēma arī atcelt uzņēmuma akcionāru pirmtiesības uz jaunās emisijas akcijām. Tāpat tika pieņemti arī citi lēmumi, kas saistīti ar jauno akciju iegrāmatošanu centrālajā vērtspapīru depozitārijā un to iekļaušanu un tirdzniecības uzsākšanu akciju sabiedrības "Nasdaq Riga" Baltijas regulētajā tirgū Baltijas oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!