Foto: LETA

Nekustamā īpašuma attīstītāju aliansi (NĪAA) turpmāk vadīs bijušais finanšu ministra Jāņa Reira (JV) un Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JV) padomnieks Ints Dālderis (JV), ziņo šī sabiedriskā organizācija.

NĪAA biedru vērtējumā viņa zināšanas un pieredze valsts pārvades jautājumos būs noderīga, risinot gan stratēģiskās attīstības, gan sasāpējušus problēmjautājumus nozarē.

Savukārt bijušais NĪAA vadītājs Mārtiņš Vanags ir pievērsies privātai uzņēmējdarbībai nekustamā īpašuma attīstīšanās jomā.

Sākot vadīt NĪAA, Dālderis ir noslēdzis savas līdzšinējās darba attiecības ar valsts pārvaldes institūcijām. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka Dālderis finanšu ministra padomnieka amatu atstās 1. novembrī.

Latvijā privāti pasūtījumi būvniecībā veido aptuveni vienu ceturtdaļu no būvniecības apgrozījuma, kamēr citur Eiropā šī proporcija ir tuvāka pusei. Latvijas būvniecības sektors pārsvarā pārtiek no ES un citiem publiskā sektora līdzekļiem, kas nav īpaši veselīgi ekonomikai, akcentē jaunais NĪAA valdes priekšsēdētājs. "Tāpēc Ir jāveic virkni darbību, tostarp birokrātijas mazināšana un hipotekāro kredītu pieejamības uzlabošana, lai veicinātu privātās investīcijas nekustamā īpašuma nozarē," viņš pauž savu redzējumu.

Nekustamā īpašuma attīstītāju alianse (NĪAA) apvieno nozīmīgākos nozares dalībniekus, lai panāktu ilgtspējīgu nekustamo īpašumu nozares izaugsmi, vienoti to pārstāvētu valsts un pašvaldību līmenī, kā arī aktualizētu nekustamo īpašumu attīstītāju un investoru lomu Latvijas ekonomikā. Pašlaik organizācijā ir ap 40 biedriem. Vanaga vadībā alianse strādājusi pie jaunā īres regulējuma, "zaļā koridora" ieviešanas Rīgas būvvaldē, atbalsta tirdzniecības centriem pandēmijas dēļ, kā arī Zemesgrāmatu nodevu samazināšanas un teritorijas plānošanas regulējuma uzlabošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!