Foto: Publicitātes foto
Vairāki elektroauto akumulatoru aizdegšanās gadījumi raisījuši bažas autoražotāju vidū par litija akumulatoru drošību, raksta "The Wall Street Journal".

ASV drošības uzraugs šonedēļ sācis izmeklēšanu, kurā pārbauda vairāk nekā 77 tūkstošus "General Motors" ražotos elektroauto "Chevy Bolts", reaģējot uz divu autoīpašnieku sūdzībām par uzliesmojumu zem aizmugurējā sēdekļa, kur izvietots akumulators.

Arī "Ford Motor" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka atliek uzlādējamā hibrīdauto "Escape" tirdzniecības uzsākšanu ASV tirgū, reaģējot uz ziņām par šīs markas auto aizdegšanās gadījumiem Eiropā.

Pēdējo nedēļu laikā arī "Hyundai Motor" un "BMW" pasaulē atsaukuši šī tipa automašīnas saistībā ar iespējamiem akumulatoru aizdegšanās gadījumiem. "BMW" kopumā nācies atsaukt aptuveni 27 tūkstošus uzlādējamo hibrīdauto, bet "Hyundai Motor" patlaban atsauc aptuveni 77 tūkstošus elektrisko SUV "Kona".

"General Motors", "Ford" un "Hyundai" pārstāvji paziņojuši, ka uzņēmumi patlaban izmeklē aizdegšanās gadījumus un meklē veidus, kā tos novērst, jo drošība ir pirmajā vietā. Savukārt "BMW" pārstāvji informējuši, ka liela daļa automašīnu, kas saskārušās ar problēmām, vēl nav bijušas pārdotas. "Hyundai", "Ford" un "BMW" pārstāvji uzsvēruši, ka visdrīzāk tie bijuši ražotāja defekti.

Patlaban pasaules autoražotāji sacenšas, kurš pirmais spēs iekarot patērētāju uzticību un ievērot stingrās prasības, dodoties vides aizsardzības virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!