Foto: Shutterstock

"BaltCap" izaugsmes fonds (BaltCap Growth Fund) kopā ar Lietuvas privātā kapitāla uzņēmumu "I Asset Management" (IAM) iegādājies uzņēmumu "Vet Ventures", kas pārvalda piecas veterinārās klīnikas Viļņā "Dr.Vet", informē uzņēmumi.

IAM Mājdzīvnieku aprūpes izaugsmes fonds (Petcare Growth Fund) iegādājās 65% akciju, savukārt "BaltCap" līdzdalība ir 35%.

"Vet Ventures" pārvalda piecas veterinārās klīnikas Viļņā un pašlaik būvē jaunu "Tier-3" mājdzīvnieku aprūpes centru ar viesnīcu un rehabilitācijas centru. "Vet Ventures" nodarbina 60 darbiniekus.

"BaltCap" investīciju direktore Sandra Aile norāda, ka veterinārijas pakalpojumu tirgus ir strauji augošs, bet Baltijā joprojām sadrumstalots, kamēr Rietumeiropā turpinās strauja konsolidācija. Fondu investīcija ļaus konsolidēt tirgu.

"Mājdzīvnieku īpašnieku skaits ik gadu pieaug, bet veterinārmedicīnas pakalpojumu tirgus Lietuvā un reģionā kopumā joprojām ir ļoti sadrumstalots un tam trūkst augstas kvalitātes pakalpojumu. Mēs esam orientēti uz dažāda lieluma klīnikām Baltijā, un, investējot tajās, vēlamies saglabāt vadošā akcionāra pozīcijas" tā turpmākos izaugsmes plānus iezīmē "I Asset Management vadītājs" Ernests Kazbars (Ernestas Kazbaras).

"Veterināro klīniku ķēdes vērtība veidojas no efektīvākiem iepirkumiem, modernām augstas kvalitātes iekārtām, kuras mazākas klīnikas parasti nevar atļauties, kā arī no centralizētām administratīvajam un vadības funkcijām, kas ļauj veterinārārstiem pilnībā koncentrēties uz savu pamatspecialitāti," teic "Dr.Vet" vadītājs Viļus Basks (Vilius Baskas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!