Foto: LETA
Eiropas Komisija (EK) brīdinājusi Spāniju un Slovēniju pēc iespējas ātrāk koriģēt savu valstu nesabalansēto ekonomiku un norādījusi uz nepieciešamību rūpīgi uzraudzīt savus banku sektorus, informē portāls „Eubusiness.com”.

Komisija trešdien paziņoja, ka Spānija un Slovēnija ir viskritiskākajā stāvoklī no Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Spānija jau reiz saņēmusi glābšanas aizdevumu, savukārt Slovēnija potenciāli varētu būt nākamā Eiropas parādu krīzē nonākušā valsts, kas lūdz starptautisko aizdevēju palīdzību.

Nesabalansēto ekonomiku šajās valstīs visvairāk raksturojot pārmērīgs valsts parāds, augsts bezdarbs un lēna izaugsme, kā arī liels bezdarba īpatsvars vecumā jauniešiem zem 25 gadiem.

Slovēnijas premjerministre Alenka Bratušeka atbildējusi, ka Slovēnija ”strādājot dienu un nakti”, lai ekonomisko situāciju uzlabotu. Iepriekš ārvalstu mediji arī ziņoja, ka, ja grūtībās nonākšot Slovēnijas bankas, uz kā iespējamību norāda EK, tad mazā valsts pati ar to tikšot galā un starptautisku aizdevumu neprasīšot.

Komisija vēl uzskaitīja 11 valstis, kuru ekonomiku šobrīd varot nodefinēt par nesabalansētu, par tādām nodēvētas - Beļģija, Bulgārija, Dānija, Francija, Itālija, Ungārija, Malta, Nīderlande, Somija, Zviedrija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!