Foto: Pixabay/Pexels
Lielbritānijas kriptovalūtu un 'fin-tech' nozare ir cerīga par pagājušajā nedēļā amatā iecelto premjeru Riši Sunaku, vēsta CNBC.

Lai gan bagātniekam un bijušajam "Goldman Sachs" darbiniekam priekš stāv krietni steidzīgāki jautājumi, finanšu tehnoloģiju nozare domā, ka šis premjers varētu palīdzēt relatīvi stagnējošajai britu kriptovalūtu nozarei.

"Uzņēmēji ir atviegloti," sarunā ar CNBC sacījis digitālās kreditēšanas jaunuzņēmuma "LendInvest" līdzdibinātājs Kristians Fejs, komentējot, ka "beidzot" amatā ir kāds "sapratīgs" cilvēks. "Riši redz kriptovalūtu iespējas un potenciālu, un vēlas, lai Apvienotā Karaliste šajā jomā būtu līderis," piebilda Fejs, kurš arī vada "Fintech" tīklu.

Sunaks, kurš Borisa Džonsona valdībā ieņēma finanšu ministra lomu iepriekš ir izteicies pozitīvi par nozari un dalījies ar plāniem par stabilo monētu regulāciju un valdības atbalstītiem NFT projektiem. Viņš norādījis, ka vēlas, lai Lielbritānija kļūtu par kriptotehnoloģiju centru.

Līdz šim britiem nav bijusi pārliecība, ka Londona varētu to panākt. "Fintech Founders" nesen veiktā aptaujā, kurā piedalījās 300 britu jaunuzņēmēju, tikai 9% pauda pārliecību, ka valsts ir vadošā lomā kriptovalūtu jomā. Gandrīz 20% uzskatīja, ka regulators “aktīvi signalizē”, ka Apvienotā Karaliste nav īstā vieta, kur dibināt kriptouzņēmumu.

Uzņēmēji ir norādījuši, ka britu valdība atpaliek regulācijā un uzraudzībā.

Tā kā Londona pēc "Brexit" konkurē ar ES finanšu centriem, kriptovalūta varētu būt veids, kā uzlabot savas izredzes, uzskata nozares pārstāvji. "Tagad ir iespēja sniegt skaidrību nozarei un ļaut tai pildīt savu uzdevumu, lai mudinātu uzņēmumus investēt, ieviest jauninājumus un radīt darbavietas Apvienotajā Karalistē," uzņēmuma "Chainalysis" pārstāvis Džordans Veins sacīja CNBC.

Arī citi aptaujātie eksperti norādījuši, ka galvenais, ko valdība varētu darīt, ir sniegt skaidrību regulējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!