Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirms neilga laika plaši apspriestās kompānijas "GameStop" akcijas cena trešdien dubultojās, radot pārsteigumu tiem, kuri uzskatīja, ka tirdzniecība ar kompānijas akcijām ir nostabilizējusies, raksta "The Guardian".

Akcijas cena tirdzniecības sesijas laikā pieauga par 104%, un tirdzniecība vairākkārt tika apturēta. Pēc dažām stundām cena pieauga vēl par 85%.

Tas lika augt arī citām akcijām, ko iecienījuši mazie investori tādos forumos kā "Reddit" "WallStreetBets". Kompānijas "AMC Entertainment" cena pieauga par 18%, "Koss" – par vairāk nekā 50%, "BlackBerry" – par 9%, bet "Tilray" pakāpās par 13%.

Analītiķi pagaidām nespēj izskaidrot šo pieaugumu, un vismaz viens eksperts izslēdzis iespēju, ka tirgū varētu būt atgriezušies investori, kas kompānijas akcijas cenu uzdzina nepieredzētos augstumos janvārī. Daļa "Twitter" lietotāju norādījuši uz investora-aktīvista, "GameStop" lielākā akcionāra un "Chewy.com" dibinātāja Raiena Kohena tvītu, kurā tas publicējis "McDonald's" saldējuma attēlu ar vardes emociju. Daži tirgus dalībnieki skaidroja, ka tā, iespējams, ir slēpta ziņa, ka Kohens salabos "GameStop" biznesu, tāpat kā ātrās ēdināšanas tīkls salaboja savus saldējuma automātus.

Citi norādījuši uz "GameStop" finanšu direktora atkāpšanos, kas varētu nozīmēt jaunas vēsmas uzņēmumā.

Tāpat uz akcijas cenu reaģējuši "Reddit" foruma dalībnieki. Kāds no tiem vaicājis: "Kādēļ "GameStop" akcijas cena pieaug?", un saņēmis atbildis no citiem: "Tādēļ, ka mums patīk šī akcija."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!