Foto: Publicitātes foto
Krima nacionalizējusi vairāk nekā 130 Ukrainas valstij piederošus tūrisma objektus, apliecinājusi Krievijas valsts tūrisma aģentūra.

Lielākā daļa no nacionalizētajiem objektiem ir tūristu viesu nami un viesnīcas, bērnu atpūtas kompleksi. Nacionalizēto iestāžu skaitā ir arī ārstniecības sanatorijas.

Krievijas valsts tūrisma aģentūra gan norāda, ka lielākā daļa no tūrisma objektiem prasa pamatīgas investīcijas. Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins aktīvi aģitē Krievijas investorus lūkoties Krimas virzienā.

Tikmēr Krievijas politiskās elites pārstāvji – komunistu līderis Genādijs Zjuganovs un Liberāldemokrātu partijas priekšsēdētājs Vladimirs Žirinovskis jau paspējuši apsolīt krimiešiem, ka Krimas pussalu burtiski ”pārpludinās” tūristi no Krievijas.

”Mums priekšā ir vasaras kūrorta sezona, apņemsimies, ka, ja pērn Krimā bija 6 miljoni atpūtnieku, tad šogad būs jau astoņi,” tiekoties ar Krimas delegāciju solījis Zjuganovs.

Savukārt Žirinovskis, precizējot, ka tikai 1,5 miljoni no pērn Krimu apmeklējušajiem atpūtniekiem bijuši no Krievijas, paziņojis: ”Neuztraucieties, jūs aizrīsieties ar mūsu tūristiem!” Viņš arī mudinājis krimiešus gatavot teltis tūristu izmitināšanai, tādējādi liekot noprast, ka esošās viesnīcas nespēs izmitināt visus atpūtniekus no Krievijas.

”ITAR-TASS” vēsta, ka ”Taisnīgās Krievijas” līderis Sergejs Mironovs tikšanās laikā pieļāvis, ka Krimai un Sevostopolei varētu tikt piešķirts īpašās ekonomiskās zonas statuss, norādot, ka šādu statusu var piešķirt arī teritorijām, kurās attīsta tūrismu un rekreāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!