Foto: Pexels.com, Olga Lioncat

Britu bankas "Barclays" vadītājs Džess Steilijs paredz Lielbritānijai straujāko izaugsmi kopš Otrā pasaules kara.

BBC vēsta, ka "Barclays" bankas peļņa pirmajā ceturksnī šogad dubultojusies, ja salīdzina ar pērnā gada sākumu, un sasniedz 2,4 miljardus britu mārciņu (2,76 miljardus eiro).

Tas pamudinājis banku sniegt izteikti pozitīvu vērtējumu par visas valsts ekonomikas izaugsmi. "Mēs paredzam, ka Lielbritānijas ekonomika pieredzēs straujāko izaugsmi kopš 1948. gada," sacījis bankas vadītājs Steilijs.

Straujā izaugsme, ko var novērot arī ASV, ir skaidrojama ar ārkārtīgi straujo ekonomikas lejupslīdi un dīkstāvi, jo pērn pieredzēja teju visa pasaule.

Taču nu, kā cer baņķieri, Vakcinācijas programma un ierobežojumu rezultātā iekrātie līdzekļi daļā sabiedrības palīdzēs stiprināt un iekustināt pandēmijas un "Brexit" seko skarto ekonomiku. Banka paredz, ka atjaunotā ekonomika stimulēs tirgu un iedzīvotāji varēs arī atsākt atmaksāt aizdevumus. Pērn banka atlika divus miljardus mārciņu, lai izsargātos no riska, ka iedzīvotāji nespēs atmaksāt parādus, bet šogad tikai 55 miljonus, ziņo BBC.

Steilijs, neskatoties uz vīrusa uzliesmojumu Indijā un atkārtotiem ierobežojumiem Japānā un citās pasaules valstīs, uzskata, ka šis gads britu ekonomikai būs veiksmīgs, jo kopumā globāli situācija uzlabojas.

Viņš gan atzīst, ka šobrīd nav skaidrs, cik daudz no pieciem miljoniem darbinieku, galvenokārt no viesmīlības sektora, kas pandēmijā zaudēja darbu, spēs ātri atrast sev jaunu darbavietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!