Foto: EPA/LETA

Dokeri Anglijas ziemeļrietumos atteikušies izkraut Krievijas naftu no tankkuģa, kas reģistrēts Vācijā, aicinot valdību novērst spraugu sankciju režīmā un neļaut kuģiem, kas kuģo zem citu valstu karogiem, piegādāt Krievijas naftu.

Tankkuģis "Seacod" pašreiz ir pietauvojies netālu no Stenlovas naftas pārstrādes rūpnīcas Anglijas vidienes Češīras grāfistē, un arodbiedrības ziņo, ka uz "Seacod" kravu neattiecas aizliegums, kas piemērots Krievijas kuģiem, jo "Seacod" kuģo zem Vācijas karoga.

Sankcijas, ko Lielbritānijas piemērojusi Krievijai par uzbrukumu Ukrainai, aizliedz apmeklēt Lielbritānijas ostas visiem kuģiem, kas pieder vai kurus pārvalda ar Krieviju saistītas personas.

Arodbiedrības "Unite" ģenerālsekretāre Šārona Greiema paziņoja, ka Ukrainas kara dēļ "Unite" darbinieki Stenlovas rūpnīcā nekādos apstākļos neizkraus Krievijas naftu neatkarīgi no kuģa piederības.

Arodbiedrība aicināja valdību nekavējoties novērst šo caurumu sankciju režīmā.

Stenlovas rūpnīcas pārvaldītājs uzņēmums "Essar" pauda dziļas bažas par humāno krīzi Ukrainā un paziņoja, ka pilnībā ievēro sankcijas, ko Lielbritānija piemērojusi Krievijai.

Lielbritānija ir mazāk atkarīga no Krievijas energoresursiem nekā citas Eiropas valstis.

Arodbiedrība "Unison" ziņoja, ka piektdien Kentā nav pieņemti divi Kiprā reģistrēti kuģi, kas transportē Krievijas dabasgāzi. Arī "Unison" aicināja valdību rīkoties, lai nepieļautu, ka Krievijas kravas turpina ierasties Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!