Foto: stock.xchng

Ievērojot sankcijas, ko Rietumi piemērojuši Krievijai par uzbrukumu Ukrainai, ASV maksājumu pakalpojumu sniedzēji "Mastercard" un "Visa Inc." nobloķējuši vairākām Krievijas finanšu institūcijām piekļuvi saviem tīkliem.

Abi uzņēmumi arī sola katrs ziedot divus miljonus ASV dolāru humānajai palīdzībai Ukrainai.

"Mastercard" paziņoja, ka turpinās sadarboties ar regulatoriem, lai pilnībā ievērotu savas saistības saskaņā ar sankcijām.

Uzņēmums brīdinājis Krievijas bankas, uz kurām attiecas ASV sankcijas, ka to dalība starptautiskajā maksājumu sistēmā tiks apturēta. Šādu paziņojumu saņēmišas bankas BTB, "Otkritije", "Sovkombank", "Novikombank" un "Promsvjazjbank".

Bankas dalības maksājumu sistēmā apturēšana nozīmē, ka tās izsniegtās "Mastercard" un "Visa" kartes pārtrauks darboties ārvalstīs, kā arī ārvalstu interneta veikalos. Krievijā kartes darbosies - tas būtu jānodrošina nacionālajai maksājumu karšu sistēmai.

ASV, Lielbritānija, Eiropas Savienība (ES) un Kanāda ir piemērojušas Krievijai jaunas sankcijas, tostarp nolemts Krievijas bankas atslēgt no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!