Foto: AP/Scanpix

Par Grieķijas jauno finanšu ministru kļūs Eiklīds Cakalots, atsaucoties uz Grieķijas prezidenta kancelejas paziņojumu vēsta ārvalstu mediji.

Kā vēstīts, pirmdien par atkāpšanos no amata paziņoja Grieķijas pašreizējais finanšu ministrs Janis Varufakis. Savu demisiju viņš pamatoja ar viņa nevēlamību sarunās ar kreditoriem.

Pēc svētdien Grieķijā notikušā referenduma par vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem, kurā grieķi pārliecinoši nobalsoja "pret", Cakalota uzdevums būs vest pārrunas ar starptautiskajiem aizdevējiem, skaidro izdevums "Business Insider".

Cakalots politikā iesaistījies 2012. gadā un, saskaņā ar "Business Insider" vēstīto, daudzi uzskatīja, ka tieši viņu Grieķijas premjers Aleksis Ciprs izraudzīsies par savas valdības finanšu ministru.

Tāpat Cakalotam bijusi liela loma Grieķijas sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Arī Cakalots ir partijas "Syriza" biedrs.

Šobrīd eirozonā nav skaidrības par to, kā situācija attīstīsies tālāk. Jau nedēļu bankas Grieķijā ir slēgtas. Otrdien valsts neveica maksājumu Starptautiskajam Valūtas fonda, 1,5 miljardu eiro apmērā, tādēļ fonds pārtraucis tālāku Grieķijas finansēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!