Foto: Reuters//Scanpix/LETA

Aktīvisti robežšķērsošanas punktā Kozloviči-Kukuriki trešo diennakti bloķē kravas automašīnu, kas dodas uz Baltkrieviju un Krieviju, pirmdien ziņo akcijas dalībnieki un Polijas mediji.

Satiksmes blokādi aktīvisti uzsāka sestdienas rītā. Viņi pieprasa paplašināt Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas pret agresorvalstīm, ierobežojot arī preču pārvadājumus pa sauszemi.

Akcijas dalībnieki informē, ka svētdien kravas automašīnu rinda sasniedza 28 kilometrus, un aktīvisti palikuši dežurēt arī naktī. Blokādi plānots turpināt visu pirmdienu.

Rindā gaidošajiem kravas automašīnu vadītājiem tiek izdalītas skrejlapas ar tekstu: "Tas, ko jūs darāt, tikai paildzina asinsizliešanu. Šīs preces agresijas vaininiekiem nav vajadzīgas, tās vajag viņu upuriem. Neesiet līdzdalībnieki noziegumos pret cilvēci."

Polijas muitas administrācijas pārstāvis Ļubļinā norādīja, ka lielākā daļa rindā esošo kravas automašīnu ved uz Baltkrieviju preces no citām ES valstīm, nevis Polijas, un ka uz tām nav attiecinātas ES noteiktās sankcijas.

Polijas valdība atzinusi, ka pagaidām ES nav vienprātības par sauszemes kravu pārvadājumu ierobežošanu, bet Ārlietu ministrijā informēja, ka uz robežas pastiprināti tiek kontrolēts, lai nepieļautu konkrētām preču grupām noteikto sankciju apiešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!