Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām veltītajā "Delfi TV" raidījumu ciklā "Nākamais, lūdzu!" turpinām iztaujāt partiju vadītājus un vēlēšanu sarakstu līderus, kas pretendē uz deputāta amatu EP. Piektdien, 10. maijā, pulksten 12 žurnāliste Alina Lastovska sarunāsies ar partijas "Suverēnā vara" (SV) valdes loceklēm un vēlēšanu saraksta līderēm Jūliju Stepaņenko un Ļubovu Švecovu, kā arī uzņēmēju un partijas "Vienoti Latvijai" valdes locekli Ēriku Flaumani, kurš no SV saraksta startē ar 12. kārtas numuru.

Stepaņenko iepriekš bijusi 12. un 13. Saeimas deputāte - ievēlēta no "Saskaņas" saraksta, pārstāvot tās tā laika sadarbības partneri "Gods kalpot Rīgai". Vēlāk viņa vairākkārt mainījusi partijas - kopā ar Aldi Gobzemu bijusi viena no partijas "Likums un kārtība" dibinātājām. 2021. gadā viņa piedalījusies arī "Latvija pirmajā vietā" dibināšanā, bet no tās tika izslēgta - partija argumentēja, ka Stepaņenko neesot pievienojusies nosodījumam par Krievijas iebrukumu Ukrainā. Līdzīgs ceļš caur šiem politiskajiem spēkiem uz "Suverēno varu" bijis Švecovai, kura 13. Saeimā iekļuva no "Saskaņas" saraksta. Flaumanis iepriekš pašvaldību vēlēšanās kandidējis no "Vienoti Latvijai" saraksta, bet 14. Saeimā mēģināja iekļūt no "Kristīgi progresīvās partijas" saraksta.

Raidījumā iztaujāsim politiķus par to piedāvātajām programmām un dažādiem Latvijas un Eiropas nākotnei būtiskiem tematiem. Jautājumus studijas viesiem raidījuma laikā var uzdot arī skatītāji, izmantojot platformu slido.com/SuverenaVara.

Kā vēstīts, tuvojoties EP vēlēšanām 8. jūnijā, portāls "Delfi" raidījumu ciklā "Nākamais, lūdzu!", no 4. aprīļa līdz 6. jūnijam piedāvā kandidātu sarakstu līderu intervijas un debates. Aprīlī EP deputāta amata kandidāti piedalījās diskusijās ar studentiem

Raidījumos aicināti piedalīties visu to sarakstu EP deputāta amata kandidāti, kuru reitings "Delfi" pasūtītajās SKDS aptaujās pārsniedza 2%. Kopumā tādas ir desmit partijas, no kurām katrai būs veltīts savs raidījums, savukārt noslēgumā sarakstu līderi tiksies "Delfi TV" rīkotajās debatēs. 

Martā un aprīlī SKDS aptaujās gatavību EP vēlēšanās balsot par SV pauduši 2,5-2,6% balsstiesīgo iedzīvotāju. 

Viss "Delfi" saturs par EP vēlēšanām ērtā un pārskatāmā veidā būs pieejams šeit. Raidījuma epizodes ir pieejamas arī Apple un Spotify podkāstos!

Šo satura ciklu "Nākamais, lūdzu!" līdzfinansē Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!