Foto: Pixabay

Vācijas tūrisma kompānija TUI piektdien paziņoja, ka varasiestādes veic izmeklēšanu pret Krievijas miljardieri Alekseju Mordašovu saistībā ar aizdomām, ka viņš centies pasargāt savas akcijas uzņēmumā no Eiropas Savienības (ES) noteiktajām sankcijām.

Vācijas Ekonomikas ministrijas izmeklētājiem ir aizdomas, ka Mordašovs izmantojis sarežģītus pasākumus, lai savai sievai nodotu īpašumtiesības un slēptu viņam piederošās TUI akcijas 1,5 miljardu eiro apmērā.

Mordašovs, kuram pieder Krievijas otrā lielākā tēraudrūpniecības uzņēmuma "Severstaļ" akciju kontrolpakete, ir nozīmīgs TUI akcionārs, jo viņa netieši kontrolētajam uzņēmumam "Unifirm Ltd." pieder 34% TUI akciju.

28.februārī līdz ar publicēšanu ES oficiālajā vēstnesī stājās spēkā sankcijas Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātiem oligarhiem un propagandistiem, kas noteiktas saistībā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu. Starp šīm personām iekļauts arī Mordašovs.

Marta sākumā Mordašovs informēja TUI, ka viņa uzņēmums "Unifirm" nodevis 4,1% TUI akciju "Severgroup", kas arī pieder Mordašovam.

Mordašovs arī pavēstīja, ka vēl divi viņa kontrolēti uzņēmumi pārdevuši tiem piederošos 29,9% TUI akciju kompānijai "Ondero Limited", kas bāzēta Virdžinu salās.

TUI piektdien norādīja, ka "Ondero Limited" kontrolē Mordašova sieva Marina Mordašova.

Vācijas Ekonomikas ministrija pavēstījusi TUI, ka tā sākusi izmeklēšanu pret "Ondero Limited" saistībā ar šo darījumu. Izmeklēšanas laikā šis darījums tiek uzskatīts par nenotikušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!