Foto: AP/Scanpix/LETA
"Disney" prezentējis ieviešanas plānu uzņēmuma iecerētajam maksas straumēšanas servisam "Disney Plus", atklājot arī tā izcenojumu. To darot, uzņēmums pieteicis cenu karu potenciālajam konkurentam "Netflix", vērtē "CNN Money".

Šonedēļ kompānija atklāja, ka tās straumēšanas serviss klientiem maksās 6,99 ASV dolāru. "Netflix" cena, kas nedaudz pieaugs šī gada maijā, būs pieejama deviņu, 13 un 16 dolāru apmērā.

"Disney Plus" ASV būs pieejams 2019. gada novembrī, Rietumeiropā 2020. gadā, bet Austrumeiropā 2021. gadā. Līdz 2025. gadam kompānija iecerējusi piesaistīt no 60-90 miljoniem skatītāju, investējot savā orģinālsaturā ap diviem miljardiem ASV dolāru. "Netflix" paudis, ka šobrīd lepojas ar 139 miljonu lielu abonentu pulku.

Uzņēmums iecerējis skatītājus piesaistīt ar jaudīgu sākumpiedāvājumu: servisā būs pieejama gan "Diseny" klasika, piemēram, "Bembijs", "Džungļu grāmata", "Aladins", gan tādas kulta sērijas kā "Zvaigžņu kari" un "Simpsoni" to visu 30 sezonu garumā. Tāpat servisā būs pieejams arī "Pixar" un "Marvel" radītais saturs.

Salīdzinot ar "Netflix", "Disney" ir nodrošināts ar krietni lielāku infrastruktūras bāzi – gan atrakciju parkiem, gan tiesībām un izklaides orģinālsaturu. Taču uzņēmumam, neskatoties uz to, sākotnēji nāksies pacīnīties par jauniem abonentiem. "CNN Money" pieļauj, ka uzņēmums rīkos vērienīgu starta kampaņu, iespējams, izmantojot pat tādus ieročus kā "Ledus sirds 2" sākotnēju ekskluzīvu iekļaušanu "Disney Plus" piedāvājumā.

Kā liecina ASV mediju paustais, "Disney", ieturot zīmola spodrumu, servisā nepiedāvās filmas ar nozīmīgu skatīšanās vecuma ierobežojumu. Saturs, kas paredzēts ne bērnu acīm, visticamāk, turpinās nokļūt "Hulu" straumēšanas servisa izvēlnē. Apmēram 60% no "Hulu" akcijām pieder tieši "Disney". "Hulu" pagaidām Latvijā nav pieejams.

Jau ziņots, ka pēc kompānijas paziņojuma par tās jauno videostraumēšanas pakalpojumu tās akcijas cena ievērojami kāpa. Akcijas cena pieauga par 11,15% un sasniedza visu laiku augstāko līmeni - 130,06 dolārus, turklāt tas bija straujākais vienas dienas kāpums apmēram 10 pēdējo gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!