Foto: Publicitātes foto
Latvijas tehnoloģiju jaunuzņēmums "Xheero" ir noslēdzis līgumu ar Ķīnas tehnoloģiju uzņēmumu "Alibaba Cloud", kļūstot par vienīgo oficiālo "Alibaba" mākoņpakalpojumu pārstāvi Baltijas valstīs, informēja "Xheero" valdes loceklis Oskars Jepsis.

Viņš skaidroja, ka kopš 2009. gada "Alibaba Cloud" ir izaudzis par mākoņošanas un mākslīgā intelekta jomas globālo līderi, apkalpojot tūkstošiem uzņēmumu, tehnoloģiju attīstītāju un valsts institūciju vairāk nekā 200 pasaules valstīs un reģionos.

Partnerībā ar "Xheero" "Alibaba Cloud" mākoņošanas risinājumi kļūst pieejamāki Baltijas uzņēmumiem un organizācijām, kam svarīga mākoņtehnoloģijās balstītu sistēmu darbības efektivitāte, datu drošība, biznesa nepārtrauktība un informācijas tehnoloģiju (IT) izmaksu optimizācija, uzsvēra Jepsis.

Viņš norādīja, ka "Alibaba Cloud" attīstītā mākoņa infrastruktūra un sistēmas ļauj lietotājiem ērti izmantot tūlītēji pieejamus neierobežotus tiešsaistes resursus - serverus, datubāzes, datu glabātuves, platformas, infrastruktūru, lietotnes un daudzus citus, aizvietojot mazāk efektīvus lokālos IT risinājumus.

"Xheero" vadītājs informēja, ka saskaņā ar pēdējiem "Eurostat" datiem, Eiropā mākoņpakalpojumus izmanto ap 26% uzņēmumu, bet Latvijā šis rādītājs ir būtiski zemāks.

"Redzējām lielu tirgus izaugsmes potenciālu ne tikai Latvijā un Baltijā, bet arī ārpus tās un tāpēc meklējām iespējas, kā padarīt mākoņservisu pieejamāku plašam klientu lokam. Pēc iepazīšanās ar "Alibaba Cloud" piedāvājumu, sākām sarunas ar uzņēmuma pārstāvjiem. "Xheero" redzējums sakrita ar "Alibaba Cloud" plāniem aktīvi ienākt Baltijas un Austrumeiropas tirgos. "Alibaba" praksē šī nav pirmā pieredze, kad par sadarbības partneri tiek izvēlēts tehnoloģiju jaunuzņēmums," pauda Jepsis.

Viņš norādīja, ka "Alibaba Cloud" produkti paredzēti gan mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, gan korporācijām un valsts institūcijām. Tie ir izmaksu ziņā efektīvi risinājumi, jo klients maksā tieši par tiem pakalpojumiem un resursu apjomu, ko izmanto. "Xheero" uzdevums ir apkalpot klientus, piedāvājot atbilstošākos risinājums no "Alibaba Cloud" plašā 160 produktu klāsta, palīdzēt integrēt tos ar klientu IT sistēmām, nodrošināt optimizāciju, papildu programmēšanas darbus un citus atbalsta pasākumus, lai pielāgotu mākoņa iespējas konkrētā biznesa vai organizācijas vajadzībām.

"Mēs piedāvāsim hibrīda mākoņrisinājums, kas nozīmē lokālās puses mākoņa harmonisku integrāciju ar publisko "Alibaba Cloud" infrastruktūru," skaidroja Jepsis.

"Xheero" ir 2019. gada septembrī Latvijā dibināts uzņēmums, kas piedāvā plašu IT sistēmu risinājumu klāstu uzņēmumiem, korporācijām un publiskajam sektoram, ar mērķi strauji veicināt digitalizācijas un tehnoloģiju ieviešanu uzņēmējdarbības vidē. "Xheero" darbības galvenais virziens ir biznesa procesu automatizācija un mākslīgā intelekta risinājumi, kas veicina ikdienas biznesa izaugsmi.

"Xheero" pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Jepsis (65%), Aleksandrs Abramovs (30%) un Liene Balode (5%), liecina "Firmas.lv" informācija.

"Xheero" ir pirmais finanšu tehnoloģiju uzņēmums, kas apstiprināts Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) inovāciju smilškastē, lai testētu tā izstrādātu risinājumu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.

"Alibaba Cloud" ir Ķīnas tehnoloģiju koncerna "Alibaba Group" galvenais datu inteliģences uzņēmums, kas dibināts 2009.gadā. Saskaņā ar "Gartner" datiem "Alibaba Cloud" ir viens no trim pasaules vadošajiem datu centra platformu pakalpojumu uzņēmumiem, lielākais publiskais mākoņpakalpojumu sniedzējs Ķīnā saskaņā ar "International Data Corporation" datiem.

"Alibaba Cloud" nodrošina visaptverošu mākoņdatošanas pakalpojumu klāstu uzņēmumiem visā pasaulē, tostarp tirgotājiem, kas jau izmanto "Alibaba Group" tirdzniecības platformas, jaunuzņēmumiem, korporācijām un publisko pakalpojumu sniedzējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!