Foto: LETA

Turpinot labas pārvaldības principu ieviešanu uzņēmumā, AS "Ventspils nafta" (VN) drīzumā lūgs iekļaut biržā 43 miljonus savu akciju, kas līdz šim publiskajā apgrozībā nebija, liecina paziņojums biržā "NASDAQ OMX Riga".


Atteikšanās no slēgtās emisijas akcijām, tās konvertējot un iekļaujot regulētajā tirgū, padarīs VN akcionāru struktūru caurskatāmāku un nodrošinās arī modernāku un drošāku akciju glabāšanu to turētājiem, jo jau pilnīgi visas uzņēmuma akcijas šobrīd ir iegrāmatotas Latvijas Centrālajā depozitārijā, teikts paziņojumā.

18.aprīlī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir reģistrējusi VN akciju prospektu. Pēc tam dokumenti tiks iesniegti "NASDAQ OMX Riga" biržai. Plānots, ka 43 881 398 papildu uzrādītāju akciju kotācija biržas Baltijas Oficiālajā sarakstā varētu tikt uzsākta 2.maijā - pēc biržas valdes lēmuma.

Kopējais VN akciju skaits ir 104 479 519, no kurām regulētajā tirgū līdz šim bija 60 598 121 vērstpapīrs, bet 43 881 398 bija slēgtās emisijas akcijas, kuras nebija iekļautas regulētajā vērtspapīru tirgū. Pēc šo 43 miljonu akciju konvertācijas un iekļaušanas biržā visas VN akcijas būs regulētajā tirgū.

Lēmums par slēgtās emisijas akciju konvertāciju un iekļaušanu regulētajā tirgū tika pieņemts 6.novembrī notikušajā VN ārkārtas akcionāru sapulcē.

AS "Ventspils nafta" darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātessabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS "Ventspils nafta" pieder 51% SIA "Ventspils nafta termināls", 66% - SIA "LatRosTrans" un 49,94% - AS "Latvijas kuģniecība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!