Foto: Publicitātes foto

No otrdienas lielākā Baltijas elektroenerģijas ražotāja "Eesti Energia" meitasuzņēmuma Latvijā SIA "Enefit" valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers vadīs arī Lietuvas uzņēmuma "Enefit" darbu, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāve Juliana Maniševa.

Elektroenerģijas tirgotāja "Enefit" vadības centralizēšana Latvijā un Lietuvā īstenota uzņēmuma pārvaldības optimizēšanai. Šāds lēmums pieņemts, jo "Enefit" Baltijas valstis uzlūko kā vienotu tirgu, kurā uzņēmuma izaugsmi ilgtermiņā nosaka efektīva labākās biznesa prakses pārņemšana starp abām kaimiņvalstīm", skaidro uzņēmuma Maniševa.

Bethers pārņems līdzšinējā uzņēmuma rīkotājdirektora Artura Sivoka pienākumus. "Enefit" Bethers strādā no brīža, kad 2008.gadā Latvijas elektroenerģijas tirgus tika atvērts brīvai konkurencei lielajiem komercsektora klientiem. No 2009. gada Bethers ieņēma "Enefit" rīkotājdirektora amatu, bet 2012. gadā tika iecelts par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju.

Bethera vadībā uzņēmums ir piedalījies Latvijas elektroenerģijas tirgus atvēršanā biznesa klientiem un līdzdarbojies tirgus regulējuma veidošanā "Enefit" ir otrs lielākais elektroenerģijas tirgotājs Latvijā. Uzņēmuma nākotnes plāni ir cieši saistīti ar Latvijas un Igaunijas pārvades sistēmu operatoru spēju iespējami ātrāk novērst pastāvošās pārrobežu pārvades izmaksu fiksēšanas problēmas, lai uzlabotu tirgus apstākļus gan Latvijā, gan Lietuvā.

"Enefit" ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. "Enefit" dibināts 2006. gadā, tas ir reģistrēts elektroenerģijas tirgotājs visā Latvijas teritorijā, kā arī uzņēmumam ir sadarbības līgumi ar AS "Augstsprieguma tīkls" un AS "Sadales tīkls".

Pašlaik "Enefit" ir vairāk nekā 1700 klientu, uzņēmuma klientu portfelis 2013. gadā sasniedza 24% no Latvijas atvērtā tirgus klientiem pārdotā apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!