Foto: LETA

Līdz 2011.gada 21.novembrim, kad AS "Latvijas Krājbanka" darbība tika ierobežota, bankā strādāja 905 darbinieki, taču patlaban to skaits samazinājies līdz 693, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Latvijas Krājbankas" administratora SIA "KPMG Baltic" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

"Ir darbinieki, kuri pēc pašu vēlēšanās pārtraukuši darba tiesiskās attiecības, kā arī dažiem beigušās darba tiesiskās attiecības līgumā noteiktajā kārtībā. Darbinieku samazinājumu veido tikai tie darbinieki, kuri devušies prom labprātīgi," skaidroja Fīrmanis.

Daudzi darbinieki patlaban turpina savu darbu, jo bankā tiek pieņemti kredīta maksājumi skaidrā naudā, tiek veikta īpašumu apsaimniekošana un uzturēšana un citas darbības, skaidroja Fīrmanis. Arī normatīvie akti, kuri regulē maksātnespējas procesu kredītiestādēs, uzliek par pienākumu maksātnespējas administratoram nodrošināt funkcijas, kas saistītas ar kredītiestādes dokumentu un citu lietu inventarizāciju.

"Patlaban bankas darbinieki, kuri nav iesaistīti bankas tiešo funkciju nodrošināšanā, veic maksātnespējas procesā noteiktās funkcijas. Turpmākās darba tiesiskās attiecības noteiks tas, vai tiks pieņemts gala lēmums par bankrota procedūras uzsākšanu," piebilda Fīrmanis.

"Latvijas Krājbankas" darbiniekiem algās un atlaišanas pabalstos janvārī izmaksāti 729 636 lati, liecina administratora "KPMG Baltics" publicētais pārskats par maksātnespējīgās bankas darbību.

LETA jau ziņoja, ka neviens no saņemtajiem "Latvijas Krājbankas" sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams, secinājis bankas maksātnespējas administrators - auditorfirma "KPMG Baltics".

Pavisam tika vērtēti četri sanācijas priekšlikumi, kas tika iesniegti administratoram.

Administrators ir apstiprinājis Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) savu rekomendāciju kā "Krājbankas" maksātnespējas risinājumu izvēlēties bankrotu. Ja FKTK to akceptēs, tiks sākta dokumentācijas gatavošana, kuru iesniegt tiesā, lai ierosinātu bankrota procedūru.

FKTK sola ne vēlāk kā 22.februārī pieņemt lēmumu par "KPMG Baltics" priekšlikuma apstiprināšanu vai noraidīšanu.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 2011.gada 23.decembrī "Latvijas Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu.

Tiesa par "Krājbankas" maksātnespējas iestāšanās dienu noteica sprieduma pasludināšanas dienu, proti, 23.decembri.

Par administratoru tiesa apstiprināja auditorfirmu "KPMG Baltics", bet kā "Krājbankas" pārstāvjus maksātnespējas procesā, kuru dalība tajā ir obligāta, tiesa noteica bankas valdes priekšsēdētāju Ivaru Priedīti, valdes locekli Mārtiņu Zalānu, valdes un padomes locekļus, tostarp Vladimiru Antonovu un Raimondu Baranausku, kā arī atsevišķu pārvalžu vadītājus un grāmatvedi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!