Foto: stock.xchng

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šonedēļ akceptējusi 2010.gadā sāktās ar mēbeļu ražotni SIA "Sāga" saistītā uzņēmuma SIA "Saga trade" bankrota procedūras pabeigšanu, liecina Maksātnespējas reģistrā publicētais ieraksts.

Jau ziņots, ka "Saga trade" kopā ar citiem mēbeļu ražotāju grupas "Sāga" uzņēmumiem SIA "Sāga" un SIA "Laiko" pirms dažiem gadiem bija iesaistīts strīdos ar AS "Swedbank". Banka uzskatīja, ka uzņēmumi negodprātīgi bez bankas sniegtās piekrišanas atsavinājuši tai piederošos īpašumus un mēģināja panākt īpašumu apķīlāšanu, turklāt pret "Sāga" un "Saga trade" tiesā tika iesniegta prasība par vairāku simtu tūkstošu latu piedziņu.

Rīgas apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš informēja, ka "Swedbank" prasības lietā pret "Sāga" un ar to saistīto "Saga trade" panākts izlīgums, ko tiesa apstiprinājusi un tāpēc tiesvedību šajā lietā izbeigusi.

"Saga trade" maksātnespēju 2010.gada 24.februārī saistībā ar tiesiskās aizsardzības plānā noteikto pienākumu nepildīšanu izbeidza iepriekš uzņēmumam "Saga trade" noteikto ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu un atzina kompāniju par maksātnespējīgu.

Pēc tam kreditori vienojās sākt uzņēmuma bankrotu, kas tika pabeigts šogad.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Saga trade" 100% īpašniece bija Lielbritānijā reģistrētā "Glory Wings Limited".

Kompānijas valdē darbojās Vitālijs Judins un Jurijs Azarovs. Judins un Azarovs iepriekš bija arī maksātnespējīgās mēbeļu ražotnes SIA "Sāga" valdes locekļi. "Sāga" kopā ar SIA "Laiko" ietilpa "Sāga" grupā. Grupā tika iekļauti uzņēmumi "Laiko", "Sāga", "Tuko T", "Chair Baltic", "Saga logs" un "Druveli".

Apvienošanas gaitā radās grupa ar vairāku struktūru pārvaldes sistēmu, kā arī tika apvienota dažādu uzņēmumu pieredze un kreatīvās idejas. Grupa "Sāga" bija uzņēmums ar kopējo ražošanas platību 40 000 kvadrātmetru, vairāk nekā 650 darbiniekiem un sadarbības partneriem 24 pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!