Foto: LETA
Saistībā ar to, ka beidzas nomas līguma termiņš, kas noslēgts ar SIA "Kolonāde" par telpu īri Kolonādes kafejnīcas ēkā pie Brīvības pieminekļa, šodien ir restorāna "Čili Pica-Kolonade" pēdējā darba diena šajā ēkā, informēja SIA "Čilija Pizza" pārstāve Līga Glāzere.

Viņa arī norādīja, ka "Čilija Pizza" plāno piedalīties konkursā par tiesībām strādāt Kolonādes kafejnīcas ēkas telpās arī turpmāk, kā arī turpinās strādāt pie sava restorāna tīkla paplašināšanas.

Kā ziņots, kafejnīcas ēkā, kas atrodas līdzās Brīvības pieminekļa laukumam un kuras telpās patlaban darbojas picērija "Čili pica", Rīgas pašvaldība plāno konkursa kārtībā piedāvāt iespēju atzītiem pavāriem izveidot plašai auditorijai pieejamu restorānu, kura ēdienkarte atbilstu Latvijas tradīcijām un kultūrai.

Kafejnīcas ēka, kas atrodas uz Aspazijas bulvāra un Brīvības laukuma stūra, līdzās "Laimas" pulkstenim, pieder pašvaldībai, kas to iznomājusi SIA "Kolonāde" līdz 2014.gada 2.februārim. Rīgas domes Īpašuma departaments kā ēkas valdītājs pērn decembrī informējis uzņēmumu, ka nomas līguma termiņa pagarināšana nav iespējama un ar 7.februāri īpašums būs jāatbrīvo un jānodod departamenta pārstāvjiem.

Pašvaldība plāno konkursa kārtībā uz 12 gadiem iznomāt kafejnīcas ēku sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, izveidojot restorānu plašai publikai - gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem, piedāvājot demokrātisku cenu līmeni un izvēles iespējas. Restorānā būs arī jānodrošina pieeja preses izdevumiem, tostarp pasaules preses izdevumiem un bezvadu internetam.

Ar izsoles uzvarētāju Rīgas dome slēgs līgumu uz 12 gadiem, nosakot, ka nomas līgums ir reģistrējams zemesgrāmatā. Izsoles uzvarētājam atbilstoši normatīvo aktu prasībām būs jāveic kafejnīcas remonts, nosakot atlīdzināmo nepieciešamo un derīgo izdevumu apjomu 25 000 eiro apjomā. Nomnieks telpas nevarēs nodot apakšnomā, izņemot sabiedriskās tualetes telpas.

Kā ziņots, 2012.gadu uzņēmums noslēdza ar 8,9 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5% vairāk nekā 2011.gadā.

"Čili Pica" restorānu tīklā Latvijā un Lietuvā darbojas 68 restorāni. Latvijā ir 26 "Čili Picas" restorāni, no kuriem deviņi ir franšīzes. Savukārt Lietuvā pavisam ir 42 "Čili Picas" restorāni, ieskaitot 12 franšīzes.

Savukārt Rīgā patlaban ir 16 "Čili Picas" restorāni, divi no tiem atklāti pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!