Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 2. augustā, "Ghetto games" teritorijā Grīziņkalnā no pulksten 12 līdz 16 notiks Mākslu terapijas diena bērniem un jauniešiem, portālu "Cālis" informē labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv".

Covid-19 noteiktie ierobežojumi ir būtiski samazinājuši iespēju bērniem un jauniešiem socializēties un komunicēt ar vienaudžiem, iegūt pozitīvas emocijas un jaunas prasmes. Daudziem Rīgas pilsētas bērniem un jauniešiem ir tikusi liegta iespēja pavadīt laiku svaigā gaisā veselīgi un aktīvi.

Bērni un jaunieši ar invaliditāti ir bijuši pastiprinātā izolācijā, jo viņu imūnsistēma ir īpaši jutīga, savukārt izolāciju viņi piedzīvo jau ikdienā, tādēļ šis ir bijis dubultgrūts laiks. Šāda situācija būtiski ietekmē bērnu un jauniešu psihoemocionālo labsajūtu. Mākslas terapija, kas ietver deju un kustību, drāmas, vizuāli plastiskās un mākslas mūzikas terapiju, ir veids, kurā bērni un jaunieši var radoši izpausties un pastāstīt par savām jūtām, sajūtām un emocijām, kas piedzīvotas ārkārtas situācijas laikā. Tieši sajūtu un emociju apzināšana un veselīga izpaušana ir veids, kā uzlabot psihoemocionālo labsajūtu. Mākslas terapija var palīdzēt mācīties ievērot robežas, mazināt iekšējo trauksmi, veidot veselīgu pašapziņu.

Ārkārtas situācijas laikā daudziem no vecākiem ir bijuši ierobežoti līdzekļi, kas liedz bērniem pilnvērtīgi izbaudīt dažādas radošas un uz attīstību un izglītību vērstas aktivitātes. Tādēļ Rīgas Stradiņa universitātes Mākslas terapijas programmas studentes sadarbībā ar labdarības organizāciju "Palīdzēsim.lv" organizē radoši izglītojošu notikumu bērniem un jauniešiem, kura laikā dalībniekiem tiks piedāvāta bezmaksas iespēja iepazīt mākslas terapijas virzienus, piedalīties gan mākslas terapijas sesijās, gan radošajās darbnīcās, kas caur aktīvu darbību attīstīs bērnu un jauniešu radošumu, komunikāciju, sadarbības prasmes, emociju atpazīšanu, redzesloka paplašināšanu, sevis iepazīšanu – caur mākslu iepazīt un apzināties sevi.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja iepazīt mākslas terapijas četrus specializāciju virzienus: deju un kustību, drāmas, vizuāli plastiskās mākslas un mūzikas terapiju, kā arī to nozīmību katra indivīda personības izaugsmē un/vai veselības uzlabošanā.

Dalībniekiem tiks nodrošināta brīva pašizpausme, piedaloties mākslas terapijas sesijās, savukārt sadarbība grupā sniegs bērniem un jauniešiem iespēju apgūt un attīstīt sadarbības un komunikācijas prasmes.

Pasākuma laikā darbosies arī Brīvā laika pavadīšanas meistarklases, kur radošumam nebūs robežu.

Projektu organizē Rīgas Stradiņa universitātes Mākslas terapijas programmas studentes sadarbībā ar labdarības organizāciju "Palidzesim.lv", ar vēlmi piesaistīt sabiedrības uzmanību mākslas terapijas nozīmīgumam un tās neierobežotajām iespējām psihoemocionāla atbalsta sniegšanā, īpaši šajos, krīzes apstākļos.

Mākslu terapijas dienu vadīs Kaspars Brūvelis no "BoostEvent". Pasākumu finansiāli atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!