Foto: Shutterstock

Mājaslapā "Atbalstsizcilibai.lv" publicētas pirmās astoņas programmēšanas video nodarbības sākumskolas vecumposma bērniem. Nodarbības tiek veidotas kā mācību līdzeklis, kas paredzēts interešu izglītības nodarbībām programmēšanas apguvei. Līdz ar video materiāliem katrai no nodarbībām tiek izstrādāti arī metodiskie materiāli pedagogiem, kas kalpo kā ceļvedis materiāla apgūšanai.

Mācību materiāls, video nodarbības un to metodiskie materiāli tiek regulāri papildināts, un kopumā vietnē plānots publicēt 32 bezmaksas programmēšanas nodarbības. Nodarbību autors ir Pirmās programmēšanas skolas programmēšanas skolotājs Raivis Ieviņš, informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Agnese Sviderska.

"Lai veidotu visdažādākās spēles "Scratch" programmēšanas valodā, nav nepieciešamas nedz izcilas sekmes matemātikā, nedz iepriekšējas zināšanas programmēšanā. Noskatoties un sekojot līdzi šīm video pamācībām, iesācēji kļūs par prasmīgiem programmētājiem," tā par nodarbībām stāsta skolotājs Ieviņš.

Programmēšana nodarbības notiek, izmantojot programmēšanas valodu "Scratch". To laikā tiek apgūti gan programmēšanas pamati – cikli, sazarojumi, mainīgie, saraksti, funkcijas –, gan dažādi noderīgi un bieži lietojami algoritmi. Nodarbībās veidotās spēles ir interesantas un veicina izdomu radīt jaunus gan līdzīgus, gan pavisam atšķirīgus projektus.

Lai mācītos programmēt "Scratch" valodā, interesentiem būs nepieciešams tikai dators un interneta pieslēgums. Tomēr bez interneta var arī iztikt. Nodarbībām, kas regulāri tiek papildinātas, sekot līdzi var šeit.

Atbalsta pasākumi tiek īstenoti Valsts izglītības satura centra ESF projekta "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" īstenošanas gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!