Foto: Shutterstock

Sestdienās, 10. un 24. oktobrī, no pulksten 12 līdz 13.30 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā notiks sociālo uzņēmumu radošās darbnīcas. Piedalīties aicinātas ģimenes ar bērniem un ikviens interesents.

Iepazīstot sociālās uzņēmējdarbības ideju un iespējas, darbnīcā "Barboletas attīstošās metodes" 10. oktobrī būs iespēja apgūt uzmanības un atmiņas vingrinājumus, ko turpmāk izmantot brīžos, kad kļūst grūti klausīties vai mācīties. Metodes pamatā ir līdzsvars, kustību koordinācija un sajūtas. Pasākums piemērots pieaugušajiem un bērniem no septiņu gadu vecuma.

24. oktobrī notiks "Typical Latvian" darbnīca "Mākslinieks Tevī", kurā ikviens interesents varēs dekorēt koka pastkartes, izmantojot dekupāža tehniku, iepazīt pastkaršu vēsturi un izspēlēt pastkaršu rakstīšanas spēli.

"Dekupāža" – no franču valodas vārda "découper" nozīmē – izgriezt. Tā ir papīra aplikāciju veidošana uz dažādām plaknēm – attēlu pārnes no salvetes, atklātnes, avīzes, žurnāla utml., pēc tam pārklāj ar laku vai dekupāžas līmi. Ar dekupāžu XVII gadsimtā Itālijā un Francijā aizrāvās gan galmā, gan vienkāršie ļaudis. Šo tehniku savos darbos izmantoja arī Anrī Matiss un Pablo Pikaso.

Vietu skaits pasākumos ir ierobežots (katrā darbnīcā 15 personas), tāpēc interesenti aicināti pieteikties, rakstot uz info@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445. Ja ņemsiet līdzi bērnus, lūgums norādīt viņu skaitu un vecumu.

Visi pasākumi ES mājā ir bez maksas.

Pasākumos tiks nodrošināti atbilstoši epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Kā uzsver pasākuma organzatori: "Aicinām ņemt vērā, ka piedalīties varēs tikai interesenti, kas iepriekš pieteikušies un saņēmuši no ES mājas apstiprinājumu. Tiks veikta visu dalībnieku reģistrācija (vārds, uzvārds, kontakttālrunis), lai būtu iespējams apzināt un brīdināt kontaktpersonas Covid-19 infekcijas gadījumā. Darbnīcās netiks ielaistas personas ar akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmēm. Pasākumus aicinām neapmeklēt personas, kam noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai izolācija.

Informējam, ka pasākumos notiks fotografēšana un filmēšana. Iegūtās fotogrāfijas un video materiālus izmantosim publicitātes un sabiedrības informēšanas vajadzībām, izvietojot tos Eiropas Savienības mājas interneta vietnē un sociālo mediju lapās. Personas dati tiks apstrādāti, ievērojot konfidencialitātes prasības un personas datu drošību, kā arī personas dati netiks nodoti trešajām personām, ja vien to nenosaka normatīvie akti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!