Bērniņa gaidīšanas laiks ir izaicinošs ne tikai topošajai māmiņai, bet arī tētim, kuram katru jācīnās ar mīļotās sievietes emocionālajām svārstībām, neizlēmību un vēlmi iztukšot visu leduskapi. Topošais tētis un pasaulslavens mākslinieks Jehuda Adi Devira sievas grūtniecību un ar to saistītos izaicinājumus ir attēlojis 10 amizantās ilustrācijās.

Jehuda Adi Devirs ir ilustrators, kurš kļuvis atpazīstams ar saviem komiksiem. Tajos viņš attēlo savu ikdienu kopā ar sievu Maiju. Uzzīmētos komiksus mākslinieks publicē savā "Instagram" profilā, kuram seko 3,7 miljoni cilvēku.

Pirms kāda laika Jehuda un viņa sieva bija nolēmuši, ka ir gatavi kļūt par vecākiem. Viņiem, gluži kā daudziem pāriem, bērniņa ieņemšana kļuva par uzdevumu. Viņš savus un sievas centienus tikt pie bērniņa iemūžināja arī amizantās ilustrācijās, kurās attēlo gan prieku, gan bēdas, kas nāk līdzās ar centieniem tikt pie bērniņa. Ilustrācijas atradīsi te.

Taču tagad jau vairākus mēnešus pāra dzīve ir pārgājusi no bērniņa ieņemšanas uz bērniņa gaidīšanu. Grūtniecības laiks ir izaicinājumu pilns periods jauno vecāku dzīvēs, to savās ilustrācijās atklāti parādi arī Jehuda.

Kā zināms, grūtniecības laikā sievietei nav ieticams celts smagumus, jo pastāv uzskats, ka smagumu cilāšana var radīt spontānā aborta risku. Īpaši aktuāli tas ir sievietēm, kurām ir dzemdes hipertonuss. Taču bieži vien jaunās māmiņas nevar apvaldīt savu vēlmi būt noderīgām un palīdzēt. Šādās situācijās bērna tēva uzdevums ir sekot līdzi, lai viņa mīļotā sieviete nenodara pāri ne sev, ne mazulim. Kā redzams, arī Marija nav izņēmums, taču Jehuhs, neskatoties uz jau tā lielo smagumu uz viņa pleciem, liek sava bērna mātei noprast, ka viņš visu var izdarīt paša spēkiem. Jāatzīst, vīrieši dažkārt mēdz pārspīlēt ar šāda veida piesardzību, bet tas tomēr ir ļoti jauki un patīkami, ka par tevi kāds tā rūpējas.

  • Kam vēl būtu jāsaka kategorisks "nē" grūtniecības laikā, lasi te.
View this post on Instagram

A post shared by YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) on Jan 31, 2019 at 7:41am PST

Grūtniecības laikā sievietes ķermenis un arī āda piedzīvo dažādas pārmaiņas. Ja tu domā, ka pūtīšu problēma beigusies līdz ar vidusskolas izlaidumu, tad tu rūgti maldies. Grūtniecības laikā pūtītes var sagādāt sievietei lielas raizes, uzmetoties uz sejas, muguras vai pakrūtē.

Pūtītes ir saistītas ar hormoniem, tādēļ ir sievietes, kuras lieto hormonu preparātus, lai uzlabotu ādu. Tieši tāpēc ir loģiski, ka hormonālās svārstības grūtniecības laikā arī ietekmē pūtīšu veidošanos. Turklāt tauku dziedzeri reaģē uz androgēnu - vīrišķo dzimumhormonu, kura daudzums grūtniecības laikā palielinās. Tas izraisa tauku dziedzeru nosprostošanos un veidojas tā dēvētie melnie punkti. Ir sievietes, kas, ieraugot šīs pārmaiņas, krīt panikā, gluži tāpat kā Marija, taču satraukumam nav pamata, jo pēc grūtniecības ar tavu ādu, visticamāk, viss atkal būs kārtībā.

  • Te meklē plašāku informāciju par ādas problēmām grūtniecības laikā un to, kā tās risināt.
View this post on Instagram

A post shared by YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) on Feb 7, 2019 at 8:12am PST

Arī pārmērīgais izsalkums nevienai grūtniecei nav svešs, kas nāk roku rokā ar neizlēmību. Šķiet, ka varētu izēst burku ar marinētiem gurķīšiem, uzkožot šokolādes kūku un pēcāk notiesājot čipsu paku. "Kad vēl, ja ne tagad, varēšu ēst cik gribu!?" domā sieviete, paliekot stāvoklī, un sāk ēst visu, kas kārojas. Protams, grūtniecība ir gandrīz vienīgais laiks sievietes dzīvē, kad klāt nākošie kilogrami iepriecina. Tomēr liekais svars ir neveselīgs grūtniecības laikā, tāpēc arī šajā dzīves periodā vajadzētu ievērot dažus veselīgas ēšanas principus.

  • Cik kilogramus drīkst pieņemties svarā grūtniecības laikā? Atbildi uz šo jautājumu meklē te.
View this post on Instagram

A post shared by YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) on Feb 21, 2019 at 7:42am PST
View this post on Instagram

A post shared by YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) on Mar 7, 2019 at 8:13am PST

Un, kā tad bez mazuļa pirmā spēriena? Daudzas māmiņas piekritīs, ka tā ir viena no lieliskākajām sajūtām pasaulē. Tā mazais ne tikai mammai, bet arī visai pasaulei parāda: "Es te esmu!" Tas, kā mazais uzvedas māmiņas vēderā, var liecināt arī par viņa rakstura iezīmēm. Piemēram, ja mazulis kustas, kad māmiņa nolemj doties pie miera, bet ietiepjas un guļ nekustīgs, kad ar viņu grib aprunāties tētis, tad, visticamāk, mazais būs stūrgalvīgs. Vairāk par mazuļa pirmajām kustībām mātes vēderā lasi šajā rakstā.

View this post on Instagram

A post shared by YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) on Mar 14, 2019 at 8:29am PDT
View this post on Instagram

A post shared by YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) on Feb 14, 2019 at 8:12am PST

Kā jau iepriekš tika minēts, grūtniecības laikā sievietes ķermenis piedzīvo pārmaiņas. Neskaitot pūtīšu izmešanos, šajā laikā palielinās arī krūšu izmērs. Krūšu izmērs sāk palielināties jau grūtniecības sestajā nedēļā. Lielākoties vīrieši par šo faktu ir sajūsmā, taču ne visas sievietes jūtas tāpat. Grūtniecības laikā krūtis paliek ne tikai lielākas, bet arī smagākas un krūšu gali kļūst jutīgāki, līdz ar to nereti tās jaunajai māmiņai izraisa nepatīkamas sajūtas. Taču, kā redzams mākslinieka zīmētajās ilustrācijās, dažas sievietes par to ir sajūsmā un krūšu palielināšanos uztver pozitīvi un ar humoru.

View this post on Instagram

A post shared by YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) on Feb 28, 2019 at 7:27am PST

Arī bieža urinēšana iet roku rokā ar grūtniecību. Šajā laikā ir arī grūtāk saturēt urīnu, sevišķi klepojot vai šķaudot. Šo parādību var izskaidro ar dzemdes palielināšanos un mehānisko spiedienu uz pūsli. Tešajā, ceturtajā mēnesī bez mehāniska spiediena svarīga ir arī īpatnēji pārveidotā urīnkanāla pieeja pie pūšļa, kas apgrūtina urīna saturēšanu. Diemžēl, līdzēt te neko nevar. Taču tad, kad grūtniecei vajag uz tualeti, nekas nedrīkst stāties viņas ceļā - pat ne vīrs.

View this post on Instagram

A post shared by YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) on Apr 3, 2019 at 8:16am PDT

Neskatoties uz grūtībām, ar kurām pāris saskārās gan bērniņa ieņemšanas procesā, gan Maijas grūtniecības laikā, viņu attiecības ir tikai uzlabojušās. "Mēs esam kopā jau tik ilgu laiku, ka mūsu attiecības un draudzība ar katru pārbaudījumu kļūst tikai stiprāka. Man ir sajūta, ka kopā mēs spējam paveikt visu un tikt galā pat ar visgrūtākajiem pārbaudījumiem," portālam "Bored Panda" skaidro mākslinieks.

View this post on Instagram

A post shared by YEHUDA DeVIR OFFICIAL (@jude_devir) on Mar 21, 2019 at 8:38am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!