Foto: Publicitātes attēli

Aprīlis Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā aizvadīts, pasaulē sagaidot 51 bērniņu – 21 puisēnu un 30 meitenītes. Vieglākais jaundzimušais piedzimstot svēra 2,73 kg (meitenīte), savukārt smagākais bija puisītis – 4,67 kg. Garākais aprīļa bērniņš bija puisītis – 59 cm, bet īsākais – 51 cm garas meitenītes.

Jāpiebilst, ka šajā dzemdību nodaļā puisēni, kuru dzimšanas svars ir krietni pāri četriem kilogramiem un pat tuvojas pieciem, nav retums. Tā, piemēram, Lelde Pole-Guļinska kopā ar vīru Vladislavu 11. janvārī sagaidīja 4,87 kg "svarīgo" Jēkabu.

Vidējais māmiņas vecums aprīlī bija 28,24 gadi, bet ja raugās kopainā, Kuldīgas slimnīcā aprīlī dzemdēja sievietes vecumā no 18 līdz 43 gadiem.

Lielākā daļa topošo māmiņu bijušas no Kuldīgas (17), Talsu (10) un Saldus novada (7), taču Kuldīgas slimnīcu par vietu, kur pasaulē laist savu bērniņu, izvēlējušas sievietes arī no Ķekavas, Popes, Dundagas, Valdemārpils, Ventspils un citām Latvijas vietām, stāsta Kuldīgas slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Populārākie vārdi aprīlī Kuldīgas slimnīcā piedzimušajām meitenēm bija Katrīna (2) un Alise (2), bet zēniem – Lūkass (3). Dažām meitenītēm vecāki devuši divus vārdus: Alise Rovena, Šarlote Lote, Marta Anna.

Kuldīgas slimnīca bērniņiem un viņu ģimenēm novēl veselību, mīlestību un izturību! Protams, arī "Cālis" redakcijas vārdā sirsnīgi sveicam jaunos vecākus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!