Foto: Shutterstock
Tuvojoties jaunajam mācību gadam, mazāko ķiparu vecāki to gaida ar bažām, jo uztrauc jautājums, kā izsekot līdzi atvases gaitām, kad viņš atrodas skolā, dodas uz pulciņiem vai čāpo mājās. Šī iemesla dēļ Mežaparkā tiek rīkots drošībai veltīts pasākums.

22. augustā Rīgā, Mežaparkā, pie kultūrtelpas "Strops" no pulksten 12 līdz 14 norisināsies pasākums, kurā vecākiem būs iespēja uzzināt, kā pasargāt savu bērnu un likt pašiem justies pārliecinātiem par bērna drošību, iepazīstinot ar jaunākajām tehnoloģijām, kas ļauj veidot drošāku saziņu starp bērniem un vecākiem un būtiski atvieglot bērnu pieskatīšanu ikdienā, esot attālināti.

"Ikvienam vecākam bērnu drošība ir pirmajā vietā. Arī man kā mammai ir ļoti svarīgi zināt gan to, kā mana meita jūtas, gan to, kur viņa atrodas, kad neesam kopā, kā arī uzturoties lielākos rotaļu laukumiņos un aktivitāšu centros, kur izsekot bērnu skraidīšanai ir visai grūti. Parasti tad tiek izmēģinātas visas iespējamās atrakcijas un nepārtraukti mainīta atrašanās vieta, tāpēc aicinu vecākus regulāri pārrunāt ar atvasēm dažādus ar drošību saistītos jautājumus. Ja nepieciešams, bērnu pieskatīšanai var ņemt talkā tehnoloģijas – mobilās aplikācijas un viedierīces," skaidro uzņēmuma "Bite" mārketinga vadītāja Diāna Šmite.

"Pasākumā esam paredzējuši nelielu eksperimentu un iespēju izmēģināt jaunākās tehnoloģijas bērnu drošībai, tāpēc īpaši aicinām piedalīties mammas un tētus, kuru atvasēm ir pieci līdz desmit gadi. Patīkami pārsteigumi neizpaliks arī tiem, kuri nepiedalīsies praktiskajā uzdevumā, jo ikviens interesents varēs piedalīties viktorīnā un laimēt balvas," informē Diāna Šmite.

Pasākumā piedalīsies ar psiholoģe Daina Dziļuma, iesakot vecākiem to, kā runāt ar bērniem par drošības jautājumiem, kā iemācīt atpazīt riska situācijas un kā no tām izvairīties. Tāpat viņa konsultēs, kā lūgt palīdzību svešiem cilvēkiem, kad tas nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!