Foto: Publicitātes attēls
“Kurp.es” komanda sarūpējusi ideju sarakstu ziemīgām brīvdienām ģimenes lokā. Starp bērnu pasākumiem atrodamas gan izrādes, gan filmas, gan pastaigas dabā. Ielūkojies arī tu, kā pavadīt nedēļas nogali ar prieku un smaidu.

Ziemas naktis Zoodārzā

Arī šoziem no 15. decembra līdz 28. janvārim Rīgas Zooloģiskais dārzs gada tumšākajā laikā organizē Ziemas naktis Zoodārzā, kas ļaus Tev ieraudzīt dzīvnieku aktivitātes pavisam citā gaismā (vai tumsā). Šajā nakts piedzīvojumā ģimenes klātbūtne piešķirs papildus maģiju, it īpaši mazākajiem. Aizmirsti ikdienas steigu un dodies uz zoodārzu baudīt mieru, svaigu gaisu, dzīvnieku tuvumu un viņu sagādātos vakara pārsteigumus!

Vairāk info par pasākumu meklē šeit.

Ģimenes gadatirgus Maskavas forštatē

Ziemassvētku tirdziņu laiks ir cauri, taču durvis ver citi iknedēļas tirdziņi. Šo sestdien, 12. janvārī, no pulksten 9.30 līdz 16 Rīgā, Maskavas forštatē, "Rīgas Nacionālajā sporta manēžā" norisināsies ģimenes gadatirgus.

Vairāk informācijas atradīsi te.

Kino Bize: Saule brauca debesīs

Viena no pagājušā gada sirsnīgākajām animācijas filmām "Saule brauca debesīs" atkal tiks izrādīta uz kino ekrāniem. Kad ķekatu jampadracī tiek nozagta Saules un Mēness meitiņa, izmisušie vecāki sauc palīgā cilvēkus, lai bērniņu atgūtu. Nabašnieks kopā ar Meiteni un Brālīti dodas ceļā, lai stātos pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm. Kino seanss lieliem un maziem sāksies 12. janvārī pulksten 12.30 "Kino Bize" telpās.

Plašāku informāciju par pasākumu meklē šeit. Bet te atradīsi multfilmas "Saule brauca debesīs" treileri.

Pankūku brīvdiena

Gandrīz visi no mums sirdī kļūst par maziem, priecīgiem bērniem, ieraugot plānās pankūkas. Tas, nenoliedzami, ir brīvdienu un ģimenes kopā būšanas ēdiens. Pēc darba vai skolas nedēļas ikviens vēlēsies nokļūt plāno pankūku paradīzē. Šajā svētdienā, 13. janvārī, no pulksten 11 līdz 15 Ogres "Ezītis miglā" ielūdz uz plāno pankūku rītu dažādām gaumēm. Iepriecini savu atvasi, kā arī sevi pašu ar īpašo plāno pankūku ēdienkarti.

Vairāk informācijas par pankūku rītu meklē šeit.

Foto: Shutterstock

Teātra "Zīļuks" izrāde "Sprīdītis"

12. janvārī pulksten 14 mazi un lieli tiek aicināti uz Rīgas Skolēnu pili, kur notiks teātra "Zīļuks" izrāde "Sprīdītis". Tā ir muzikāla un plastiska izrāde ar Imanta Kalniņa mūziku no kino filmas "Sprīdītis". Rīgas Skolēnu pils teātrī "Zīļuks" izrāde "Sprīdītis" pirmo reizi tika iestudēta 1993.g., bet toreizējais teātra audzēknis Ronalds Neilands atveidoja galveno lomu Rīgas Kinostudijas filmā "Sprīdītis". Šī izrāde ir piemērota arī pašiem, pašiem mazākajiem skatītājiem, taču pusstundu pirms izrādes un starpbrīdī – Sprīdīša radošās darbnīcas bērniem.

Vairāk informācijas meklē šeit.

Izrāde ģimenei "Bille"

Labi iepazīto Vizmas Belševicas romānu "BIlle" 12. janvārī pulksten 15 uz skatuves atdzīvinās Nacionālā teātra aktieri. "Bille" ir ievērojamās latviešu dzejnieces autobiogrāfisks darbs, un tajā ir Rīga tēlota neierastā noskaņā – strādnieku dzīvoklis īres namā Grīziņkalnā, basas kājas, melna maize, trokšņaini kaimiņi, trūkums, bet pāri visam – sapnis par Latviju un lepnums par jauno valsti. Visā emociju jūklī kaut ko sev varēs atrast gan bērni, gan pieaugušie.

Vairāk par teātra izrādi lasi šeit.

Izrāde bērniem – Karnevāls un kartupeļu salāti

13. janvārī pulksten 11 galerijā "Istaba" mazie un lielie ir aicināti noskatīties izrādi "Karnevāls un kartupeļu salāti". Gan grāmata, gan izrāde runā par empātiju jeb spēju just to, ko jūt citi. Par bērnu iekļaušanos sabiedrībā, viņu spēju pieņemt šīs pasaules noteikumus, cenšoties saglabāt savu būtību, savu unikalitāti. Izrāde ir turpinājums labi zināmajam un godalgotajam bērnu stāstam "Kaka un pavasaris". Taču jaunais stāsts sākas pavisam vienkārši: Mijai ir dzimšanas diena un sanākušie viesi nolemj spēlēt karnevālu. Atliek tikai izvēlēties lomas…

Vairāk informācijas atradīsi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!