Foto: Shutterstock

Svētdien, 2. oktobrī, Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā sagaidīts 400. mazulītis, meitenīte Madelīna. Mazulīte nāca pasaulē 53 centimetrus gara un svēra trīs kilogramus un 900 gramus. Mammu un mazulīti devās sveikt slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Lācis, vēlot stipru veselību jaunajai ģimenei, ziņo "Ventas Balss".

Pērn Ventspils slimnīcu kā savu dzemdību vietu izvēlējušās māmiņas no Ventspils un novada, kā arī no Kuldīgas, Talsiem, Liepājas, Rīgas, Jūrmalas, Valmieras un citiem reģioniem. Jau vairāk nekā 10 gadus slimnīca īpaši sveic gada pirmo un katru simto mazulīti.

Savukārt septembrī kā rudens ābolīši sadzimuši 59 bērniņi – 40 zēni un 19 meitenes. Šāds mazuļu skaits pēdējo reizi slimnīcā Ventspilī bijis 2019. gadā.

Ventspils slimnīca nodrošina gan tradicionālās, gan ūdens dzemdības, kuras pieņem kvalificēti ārsti un vecmātes, kā arī aprūpei pieejams mūsdienīgs aprīkojums.

Topošās māmiņas Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā sagaida modernas, labiekārtotas palātas ar ziedu motīviem, kā arī ģimenes un paaugstināta komforta palātas ar divguļamām gultām un citām ērtībām. Šogad paplašinātas arī Dzemdību zāles, lai dzemdību laikā brīvi justos gan māmiņa, gan speciālisti, kuri visa procesa laikā aprūpē māmiņu un mazuli. Māmiņu atbalstīt tagad būs ērtāk arī partnerim, kurš piedalās ģimenes dzemdībās.

"Delfi.lv" sirsnīgi sveic Madelīnu un viņas ģimeni!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!