Foto: Privātais arhīvs

Ceļojumā pa Portugāli maršrutu ļāvām pārdiktēt dabai – tā kā dienvidos solīja lietu, pievienojām plānam vairākas pieturvietas ceļā uz Porto un pašu Porto, ko bez lietus neplānotu. Pēc tam sākās lietains laiks ziemeļos un saulains – dienvidos. Tur tad arī devāmies. Paldies dabai – likās sabalansēts ceļojums starp pilsētām un kalniem, krastu un vidieni. Braucām aprīļa sākumā, tāpēc pieļauju, ka mājvietām ar īpašo atmosfēru, kurās apmetāmies un kurām bija lielas atlaides, iespējams, tādas varētu būt sezonas noslēgumā.

Ar trešo reizi izdodas izbraukt

Tā jau mēdz sacīt, ka trīs lietas – labas lietas, taču brīdī, kad divas reizes jāpārceļ ceļojums, tā gan nešķiet. Pirmajā reizē, nedēļu pirms plānotā Portugāles brauciena, atklājām ģimenē kovidu. Otrajā reizē plānotais brauciena laiks sakrita ar kara sākumu Ukrainā – nejutāmies droši atstāt trīs lielos bērnus tik neskaidrā situācijā mājās.

Foto: Privātais arhīvs

No šīs pieredzes varu teikt, ka ļoti izdevīgi lētās aviobiļetes bija pārcelt ar "Lufthansu" – pirmajā reizē bija jāpiemaksā 30 eiro, otrajā – nekas. "airBaltic" bija biļetes, kuras varēja mainīt, arī lētākās, taču – par šo iespēju bija jāpiemaksā. Kurš nezina – pārceļot biļetes, jaunās cenas neskatās no "airBaltic" mājaslapas, bet tikai viņiem pašiem pieejamas starptautiskās lapas, pēc kuras tiek veikts pārrēķins. Protams, var jautāt tik dienu pārrēķinus, cik vien vēlies. Par abām pārcelšanām sanāca piemaksāt vairākus simtus eiro. Tāpēc, ja lido lielākā bariņā un izmanto "airBaltic", ir vērts padomāt – pirkt biļetes atcelšanas iespēju vai meklēt citas alternatīvas.

Savukārt auto nomas pārcelšanai, izmantojot "Centauro", problēmu nebija, vismaz ar pilno apdrošināšanu. Naktsmājas biju izvēlējusies ar vēlās atcelšanas iespēju.

Aprakstīšu vairāk personiskos iespaidus un centīšos akcentēt mazāk zināmus faktus.

Atklājums divgadniekam lidmašīnā

Bērns bija lidojis arī agrāk, tomēr šis ir ilgāks lidojums un viņa – lielāka. Atklājums pēc ceļotāju ieteikuma ir ūdensgrāmatas – grāmatiņas, kurās nav redzama bilde, tās pārkrāsojot ar speciālu zīmuli, kurš rada mitrumu, krāsotajās vietās paveras iestrādāts zīmējums. Turklāt, kad tas izžūst, krāsot var atkal! Tā ir aizraujoša nodarbe bērnam uz ilgu laiku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!