Foto: Unsplash
Tradicionālajos gadskārtu svētkos – Jāņos – , kad kopā pulcējas ģimene un draugi, pacilātais noskaņojums ir brīnišķīgs priekšnoteikums papardes zieda meklējumiem, mīlas klapatām, pārpratumiem un starpgadījumiem. Svinību ideja, ko aizņemties, drāmas, no kā mācīties, vai zīmīgs datums, ko vienmēr atcerēties – ar šādām pieredzēm ir padalījušies jāņubērni.

Amizanti, seksīgi, neveikli, nerātni un mazliet muļķīgi, bez ierastā šašlika cepšanas, pēdu sildīšanas pie ugunskura liesmas un miestiņa dzeršanas, šie varoņi svētkus svin citādi.

Svinību ideja – lai redz, kas karājas

Neraugoties uz to, ka Zaigas ģimenē lepna Jāņa vārda valkātāja nav, viņa savās mājās jau desmit gadus organizē svinības 20 līdz 25 cilvēkus lielam draugu pulkam. Kino, karaoke, svinības filmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" noskaņā ar tematisku garderobi un iestudētām etīdēm. Jau vairāk nekā astoņus gadus, tradīcija, kas kļuvusi par klasiku, ir skrējiens augšup un lejup no kalna. Kā pati Zaiga dēvē – "truseņu" skrējiens.

"Mēs esam atraktīvi un mums vienmēr iet ļoti jautri. Ja ir kāds "nūģis", tas paliek maliņā. Spēlējam spēles, dziedam un dejojam. Šī "truseņu" skrējiena tradīcija sākās pirms kādiem astoņiem, vai tiem pašiem desmit gadiem, kad "džeki" izdomāja aizskriet turpat dīķī lēkt nopeldēties. Un vienam no mūsu kompānijas puišiem bija nenormāli smieklīgas apakšbikses. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!