Foto: LETA

Iedegas prožektori un sākas brīnums. Krāsas, mūzika, aplausi un skaļas pārsteiguma šalkas zālē par akrobātu neticamajiem trikiem. Tā dažos vārdos var aprakstīt kanādiešu "Saules cirka" ("Cirque du Soleil") izrādes – turklāt itin visas. Taču šo brīnumu rada cilvēki – tādi paši kā tie, kas sanākuši zālē.

Nu labi, gluži ne tādi paši, drusku gribas viņiem pielikt birku "pārcilvēki", kas nemaz nebūs tik pārspīlēti. Tas, ko "Cirque du Soleil" mākslinieki spēj paveikt, ir apbrīnojami un neticami. Viegli un ar smaidu. Viņi uzdāvina prieku un sajūsmu visu vecumu skatītājiem un pēc pāris dienām ar savu nebūt ne mazo karavānu (23 smagās automašīnas!) dodas uz nākamo valsti. Un tur atkal pirmizrāde! Kas notiek diennakti un stundu pirms pirmās iziešanas uz skatuves jaunā valstī un pilsētā?

"Delfi" pirms pirmizrādes Tallinā tika dota iespēja aprunāties ar vairākiem šova "Ovo" māksliniekiem un darbiniekiem, kuri ļāva nedaudz pacelt noslēpumu plīvuru uz savu pasauli.

Circeņu nometnē – ne kripatas nopietnības


Austrālietis Metjū Piva "Ovo" pievienojās 2021. gada novembrī. Iepriekšējais viņa šovs "Saules cirkā" bija "Volta", ko noņēma no repertuāra 2020. gadā. Metjū trīs mēnešus apguva jauno lomu un tagad kopā ar citiem "circeņiem" izpilda vienu no elpu aizraujošākajiem numuriem uz batuta izrādes pašā noslēgumā.

Ko Metjū dara 24 un vienu stundu pirms pirmizrādes? "Diena pirms pirmizrādes mēdz būt brīva, un mēs to izmantojam, 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!