Foto: Shutterstock
Ejot gadiem, palielinās arī mūsu vēlmes pēc komforta un kvalitātes it visās dzīves jomās. Šai sakarā elledecor.com piedāvā ieteikumus, kas būtu jāievēro, iekārtojot savu skapi.

Apgaismojums

Ja vari lepoties ar skapi – garderobes telpu, kas ir kā atsevišķa istaba, parūpējies, lai tajā būtu nevainojams apgaismojums. Pirmkārt, tas ļaus tev ērtāk orientēties, otrkārt, ievērojami atvieglos apģērba izvēli.

Apavi

Izveido sistēmu saviem apaviem! Ja agrā jaunībā varēji atļauties kurpes pamest zem gultas vai vienkārši nolikt uz grīdas koridorā, nu ir pienācis laiks tās glabāt rūpīgāk. Novieto apavus tā, lai tie būtu ērti pieejami un pārskatāmi, tā varēsi tos arī vieglāk izvēlēties!

Savukārt, ja tev ir parasts skapis, izveido tā durvju iekšpusē plauktus kurpēm, tā ietaupot vietu un novēršot haosu!

Paredzi vietu aksesuāriem

Lai rotas, lakati, šalles un somiņas juku jukām nemētātos skapja plauktos, sadali tās biežāk izmantotajās un retāk lietotajās, attiecīgi organizējot pieejamību vajadzīgajām lietām.

Tāpat "ejošās" lietas neglabā skapja tālākajos stūros un augstākajos plauktos aiz nevajadzīgākām rotām vai aksesuāriem. Tā novērsīsi nemitīgu nekārtību.

Sadali skapi sekcijās

Treniņu apģērbs, izejamās kleitas, darba drēbes... Neglabā to visu kopā, bet sadali pa blokiem – tā ne tikai novērsīsi ātrāku apģērba nolietošanos, piemēram, balles kleitām berzējoties gar ikdienas apģērbu, bet arī tavs skapjus būs pārskatāmāks un parocīgāks.

Apģērbu aizsardzība

Visticamāk, ka nu tavi apģērbi ir augstākas kvalitātes nekā studiju gados, tāpēc rūpējies par tiem atbilstoši – nodrošinies ar aizsargmaisiem un citām noderīgām lietām, kas pasargās apģērbus no burzīšanās, nosmērēšanās vai sasmakšanas.

Turklāt atceries, ka apģērbam ir jāelpo – nekar uz viena pakaramā vairākas kleitas vai blūzes.

Parūpējies par spoguli

Spogulim ir jābūt ikvienas sievietes mājoklī, turklāt nevis mazam un nepārskatāmam, bet gan tādam, kurā sevi vari aplūkot pilnā augumā.

Lai taupītu vietu, izvēlies skapi, kurā spogulis jau ir iebūvēts vai arī ierīko to pati, izvēloties kompaktāko risinājumu.

Krāsas

Lai skapja kārtošana, kā arī apģērbu izvēlēšanās būtu patīkamāka, izvēlies krāsas, kas tevi uzmundrina, krāsojot sienas ap skapi vai arī, iekārtojot garderobes telpu, ja tāda pastāv.

Atceries, ka patīkams interjers ievērojami uzlabo mūsu noskaņojumu un atvieglo ikdienas darbus.

Smarža

Lai drēbes patīkami smaržotu, ieliec skapī smaržu maisiņus, kas izplata neuzbāzīgu un baudāmu aromātu.

Āķi un iespējas pakārt lietas

Tie atvieglos drēbju kārtošanu un taupīs vietu, ļaujot apģērbus ne tikai locīt un likt uz pakaramajiem, bet arī ērti pakārt, piemēram, aizsargmaisā ielikto un no ķīmiskās tīrītavas atnesto kleitu.

Pakaramie

Lai skapis izskatītos pievilcīgāk, parūpējis par pakaramo sagādāšanu. Izvēlies tos vienādus un kvalitatīvus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!