Foto: Privātā arhīva foto
Parasti cilvēki izīrē dzīvokli vai māju, kurā paši nedzīvo, taču ir arī tādi, kas nebaidās izmantot savu mājokli, lai gūtu papildu ienākumus, raksta "Maaleht".

Kuresārē dzīvojošā (piecu cilvēku) Tambeku ģimene (attēlā) pirms trim gadiem pirmo reizi nolēma savās mājās uzņemt svešiniekus.

Kā stāsta Mari Tambeka, šī ideja briedusi jau kādu laiku: "Mēs daudz ceļojām un vienmēr dzīvojām ļoti interesantos apartamentos, nevis viesnīcās. Un vienmēr domājām, ka būtu jauki arī pašiem nonākt citā lomā."

Pirms četriem gadiem Tambeki pārcēlās uz Sāmsalu. Nopirka salas lielākajā pilsētā Kuresārē trīsistabu dzīvokli un sāka to remontēt. "Tā kā arī mana mamma dzīvo Sāmsalā, tikai laukos, mums bija iespēja realizēt savu ideju: vasarā dzīvot pie mammas un dzīvokli izīrēt. Arī pirms tam vasaras faktiski pavadījām pie viņas, tāpēc nolēmām – ja jau dzīvoklis stāv tukšs, izīrēsim," stāsta Mari.

Viņa norāda, ka starp ģimenes paziņām neesot neviena, kas ar savu mājokli būtu rīkojies tāpat. "Cilvēki vai nu nav tik daudz ārpus mājas, vai arī baidās ielaist svešus cilvēkus savā mājā pie savām mantām. Mums lielu bažu nebija. Vērtīgākās lietas var taču aizvākt. Un kāda jēga uztraukties, ka kāds kaut ko salauzīs?"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!