Foto: Jānis Laganovskis

"Vairāk tomēr esmu basketbolists," stāstot par savām karjeras gaitām, teic Kristaps Dārgais – sportists ar augstāko izglītību. Viņa dienas rit starp basketbola laukumu Ogres 1. vidusskolā un projektu vadību ceļu būves jomā, un tieši tur viņš sevi redz arī pēc "basīša botu uzkāršanas uz nagliņas".

32 gadus vecajam Kristapam pat pēc vidusskolas nebija sapņa kļūt par profesionālu sportistu, taču, arī aizsākoties karjeras augšupejai, prātā neienāca doma mācības pamest. "Es varbūt mērķēju nedaudz zemāk, esmu piezemētāks, bet man vienmēr paliek divi ceļi, pa kuriem aiziet."

Ja 15 gados ir iespēja trenēties divas reizes dienā, apvienojot sportu ar pilnvērtīgu mācīšanos, tas ir lieliski, uzskata Kristaps. "Bet skaidrs, ka jāuzliek uz svaru kausiem, cik esi talantīgs un cik lielā mērā jāatvēl laiks mācībām. Jautājums arī: vai 15 gados vari sākt tikai spēlēt basīti? Un tad 17 gados pārraut "krustenes", 18 – Ahileja cīpslu... Un karjera beigusies. Attopies, ka vairs īsti nav ko darīt." 

Kristaps sevi pieskaita tiem, kas uzskata – vienmēr jābūt kādam "backup" plānam. "Es varbūt mērķēju nedaudz zemāk, esmu piezemētāks, bet man vienmēr paliek divi ceļi, pa kuriem aiziet. Ja ir viens, iespējams, trāpīsi augstāk, bet tu vari arī nokrist daudz zemāk un dziļāk nekā es savā vidējā posmā."

Šobrīd "dankošana" Kristapam ir tikai hobijs. "Pagrieziena punkts bija kovids – viss aizvērās, vairs nenotika turnīri. Taču "dankošana" būtībā ir šovs. Skaidrs, ka pēc robežu atvēršanās bija turnīri, bet mums vairs nebija šovu. Pagājušajā vasarā biju trīs konkursos. Kļūstot vecākam, daudz vairāk jādomā par uzturu, treniņu režīmu, ko dari un nedari. Vai esmu gatavs visu vasaru ziedot trim konkursiem? Tas bija brīdis, kad sapratu – šis man patīk hobija līmenī, bet vairs neveltīšu tam visu vasaru. Ja ir iespēja, aizbraucu, bet, ja nevarēšu vairs izpildīt labākos "dankus", tad labāk nevajag."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!