Foto: Vida Press
Nostalģija pēc deviņdesmitajiem un divtūkstošajiem gadiem izpaužas aizmirsto skaistumkopšanas un modes tendenču reanimēšanā. Bikses ar zemu jostasvietu, matu klipši un tagad arī uzacīm ir jābūt tik plānām kā diegs. Tomēr nav iemesla bēdāt tām, kuru matiņi beidzot ir atauguši, jo kā vienmēr – ir pāris triki, kā šo tendenci imitēt un neradīt neatgriezeniskus bojājumus.
Z paaudzei un jo īpaši "TikTok" lietotājiem var pateikties par 1990. gadu un 2000. gadu sākuma plāno uzacu aktualizēšanu. Pēdējā desmitgadē tās bija jāataudzē (ideālais piemērs – modeles Karas Delaviņjas tumšie un biezie uzacu loki), bet nu ir jāseko modeles Bellas Hadidas piemēram un tās jāpadara plānākas, un vēl plānākas. Satraukums ir pamatots, jo kopš deviņdesmitajiem daudzām tās aizvien vēl nav ataugušas (tādēļ šī tendence var būt kā mierinājums). Un tomēr otrs mierinājums ir tas, ka 2023. gadā plānās uzacis ir citādas – izteiksmīgas, strukturētas, ar tekstūru un blīvākas – , ne tik neredzamas kā kādreiz. Kopšanai un ieveidošanai jāizmanto tie paši produkti, kas biezajām (piemēram, laminēšana). Vai – šo efektu var noviltot ar veiklu grima pielietojumu!
Foto: Vida Press

1. paņēmiens


Jaunajai aktualitātei nevēlamos, uzacu formai neatbilstošos matiņus var nomaskēt ar korektora-konsīlera kārtu. Uzacis ir jāpadara gluži vai par gleznotāja balto audeklu, ar biezu korektora kārtu nosedzot "liekos" matiņus, plānākā kārtā padarot gaišākus pārējos. Pašam līdzeklim ir jābūt ļoti sedzošam, matētam un identiskā ādas tonī. Kad šī bāze ir sagatavota, izmanto uzacu zīmuli un "uzzīmē" vēlamo formu.

2. paņēmiens


Vēl viens paņēmiens, kā neatgriezeniski nesabojāt uzacis ir piemērots tām, kurām drosmes daudz un rokas netrīc. Ar šķērītēm uzacu matiņus apgriež, jo tas vizuāli padarīs biezākas un koptākas "rotas" iespaidu. Pēc tam uzacis aizpilda ar gaišu uzacu želeju (gaišā krāsa liks uzacīm izskatīties smalkākām), bet zem uzacu kaula jāklāj izgaismotājs, kas piešķirs pacēluma efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!