Jauna sieviete ierodas uz abortu raudādama, satraukusies, vai viss būs labi. Uz ginekoloģes piedāvājumu apdomāt sieviete atbild ar asarām un tekstu, ka aborts jātaisa. Pēc procedūras viņai atbrauc pakaļ vīrietis, kas sievieti nosauc par kaķēnu un piesola nopirkt kaut ko skaistu – šādu stāstu "Delfi" uzzināja no kādas mediķes. Tomēr situācijas un iemesli, kāpēc sievietes veic abortus, ir ļoti dažādas – kāda palikusi stāvoklī, jo pievīlusi spirāle, kāda zaudējusi partneri, bet cita vispār neplāno bērnus.

Abortu tēma allaž ir šķēlusi sabiedrību – vieni uzskata, ka sievietei jādod izvēles iespēja, citi uzstāj, ka aborts ir slepkavība. Tomēr mūsu valstī aborts ir legalizēts, kaut arī joprojām ne visiem pieejams. Burtiski pirms nedēļas sociālajos medijos parādījās ziņa, ka aborts var izmaksāt pat 600 eiro. Tas rada jautājumu, kur šādu summu var ņemt sieviete, kura saņem minimālo algu. Bet, ja viņai nepietiek abortam, vai tiešām varam cerēt, ka pietiks bērna audzināšanai? Nemaz neieskicējot jautājumu par tiesībām uz pašnoteikšanos un sieviešu dažādajiem likteņiem.

Ātrais kredīts abortam

Aborta pieredzes ir dažādas un pat prātam neaptveramas. Vienas izvēlas abortu, jo saprot, ka vēl vienu bērnu nevar atļauties, citas apzinās, ka šobrīd ir par agru. Arī pēc izvarošanas un veselības problēmu dēļ bieži vien tiek veikts aborts, tāpēc atrast vidējo aritmētisko iemeslam, kādēļ tiek veikts aborts, nevar un, iespējams, pat nevajag.

Iemesli var būt katrai savi, bet būtiski, lai aborts ir pieejams ikvienai sievietei, kurai ir šāda vajadzība, jo tikai tā mēs varam izskaust nelegālos abortus, kuru dēļ nereti sievietes zaudē dzīvību. Jā, mēs zinām, ka Latvijā aborts ir legalizēts un pamatā pieejams ikvienai sievietei. Taču vai tiešām katra to var atļauties finansiāli?

Piemēram, Ofēlija Spektore, kura veica ierakstu tviterī par nesamērīgi dārgo abortu, izraisot asu viedokļu apmaiņu vairāku dienu garumā, atzīst, ka kopumā mediķi pret viņu izrādīja sapratni, kaut arī sākotnēji centās atrunāt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!