Foto: DELFI
Mazāku un lielāku pacientu plūsma Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā (NMPON) ir pārāk liela, tādēļ arī medicīnas personāls izdeg, trūkst kadru. Šajā slimnīcas nodaļā nonāk pārāk daudz bērnu, kurus varētu aprūpēt ģimenes ārsts, tādējādi veidojas arī garas gaidīšanas rindas, par kurām neapmierināti ir vecāki. Mediķi norāda uz vecāku atbildību par elementārām zināšanām bērnu veselības stāvokļa izvērtēšanā jeb veselības pratības uzlabošanas nepieciešamību.

Risinājumus situācijai, ko atsevišķi ārsti sauc pat par kritisku, šodien, 6. septembrī, meklēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā, uz kuru bija aicināti Veselības ministrijas (VM), Nacionālā veselības dienesta un BKUS pārstāvji.

"Sabiedrībā plaši izskan gadījumi, kad pēc negadījuma pacientiem, tostarp bērniem, medicīnas iestādēs nākas ilgi gaidīt nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Situācijas mēdz būt dažādas, un ārstniecības personāls izvērtē, kurš medicīnisko palīdzību saņems visātrāk. Būtiski identificēt un novērst šķēršļus, lai sistēma strādātu atbilstoši un palīdzība tiktu saņemta savlaicīgi," pirms sēdes pauda komisijas priekšsēdētāja Inga Bērziņa (JV), kura pēc iesaistīto pušu uzklausīšanas atzina, ka vēl pirms nākamā gada valsts budžeta skatīšanas vēlētos sagaidīt no VM konkrētus priekšlikumus, kā risināt sasāpējušos jautājumus, kas ir gan nodrošināt pacientiem labāku pieejamību pie speciālistiem, gan palīdzēt koriģēt pacientu plūsmu, pabeigt hospitalizācijas plāna un Mātes un bērna veselības plāna sagatavošanu.

Jau vēstījām par satraucošo gadījumu, kad kāda mamma ar mazu bērnu bija spiesta gaidīt 12 stundas, lai sadzīvisku traumu guvušajam mazulim veiktu operāciju.

BKUS vadība: tikai ap 20 procenti pacientu uzņemšanā nonāk ar ātro palīdzību

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!