Foto: Shutterstock
Pēc globālās pandēmijas teroristisku karu laikā un pašu ikdienas rūpēs mēdz būt grūti saskatīt dzīves pozitīvo pusi. Interneta aktīvisti (ar speciālistu atbalstu) ir autori teorijai, kas sola palīdzēt sakārtot savas dzīves jucekli un tam pamatā ir piedegušas brokastu maizītes piemērs.

Sociālajā medijā "TikTok" vai ik nedēļu top un attīstās jaunas idejas un aktualitātes, to vidū izceļas "Sadegušo grauzdiņu teorija", kas ir daudz vērtīgāka par citiem tendenču desmitiem. Teorijas pamatā ir diskomforta, neērtību un neveiksmju pārvarēšana ar pārliecību, ka līdzīgi kā pulksteņa mehānismā, katrai detaļai ir nozīme un tās ir elements no lielā dzīves plāna. Un tik tiešām, lai to demonstrētu, piemērs ir tostermaize, kas sadeg.

@offthe__grid Monday morning thoughts… shoutout to the internet for sharing this wisdom so passing it along 💖❤️‍🩹 #therapytiktok #advice #anxiousattachment #fyp ♬ original sound - Ingrid

"TikTok" lietotāja "offthe__grid" stāsta: "Nesen uzzināju par sadedzināto grauzdiņu teoriju un tā man palīdzēja pieņemt lietas, kuras nevaru kontrolēt." Jēdzienu viņa skaidro šādi: "Sadegušo grauzdiņu teorijas ideja ir, ka ja no rīta pirms darba sadedzināt maizīti un negadījums pagarina braucienu par piecām līdz desmit minūtēm, kļūme faktiski pasargā no kaut kā katastrofāla. Varbūt izglābj no autoavārijas. Varbūt – no kāda, ar ko nevēlaties sastapties. Šī ir ideja, ka neērtības dzīvē ir tāpēc, lai paglābtu no kaut kā vēl kaitīgāka, vai virza tajā virzienā, kurā mums jādodas." Viņai esot grūti pieņemt nekontrolējamas situācijas un tāpēc pati kļūstot nervoza un trauksmaina, "Bet šī ideja ir ļāvusi gūt mazliet vairāk miera."

@k3irst1n Replying to @user6359864035372 We need to rewrite the narrative that we “fail” at relationships or that they “don’t work out.” Some are just burnt toast 🍞☀️ #dating #datingtips #datingadvice #datinginyour30s #datinginyour20s #rejectionisprotection #breakuptips #breakupadvice #burnttoasttheory ♬ original sound - Keirstin

Cita "TikTok" lietotāja "K3irst1n" skaidro, ka šī filozofija palīdzējusi mainīt skatījumu uz neveiksmēm mīlas dzīvē: 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!