Foto: Shutterstock

Šķiet, attīstītajās valstīs nu jau visi zina, kas ir uztura bagātinātāji. Bērni pieraduši pie vitamīniem dzīvnieciņu formā, seniori rūpīgi pēta kārtējo bukletu, lai varētu iegādāties kaut ko “sirdij”, “kauliem” un “spiedienam”. Trīsdesmitgadnieku zāļu skapīši izskatās tā, it kā viņus būtu piemeklējusi kāda liela, smaga kaite, proti, lūst no aptiekā un internetā iegādāto uztura bagātinātāju daudzuma.

Ja jums sola organisma attīrīšanu, nepieciešams uzdot divus konkrētus jautājumus: no kā mans organisms tiks tīrīts (vielu nosaukumi, to bīstamības pamatojums), un kādā veidā tīrīšana notiks (kā detoksa produkts saistās ar toksīnu un izvada to). Nav atbildes – nav efektivitātes. Un atbildes nebūs, jo detoksa ideja ir tīrs mārketings. 

Vienīgais detokss, ko es iesaku, ir digitālais detokss. Izslēdz datoru un neklausies muļķībās, ko tev stāsta.

Aknas, nieres, plaušas, āda, zarnas – tas ir viss, kas nepieciešams dabiskam detoksam. Aknas palīdzēs izvadīt medikamentu vielmaiņas starpproduktus, tiks galā ar indīgajām vielām. Viss nesagremojamais, ko esam apēduši, nepaliek uz zarnu sieniņām, bet izvadās tajā procesā, ko veicam, sēžot uz poda.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!