Foto: Publicitātes attēli

10. oktobrī noslēdzās Baltijā vadošā testēšanas konference "Tapost", kas šogad atzīmēja savu 20. gadadienu. Papildus konferencei, dalībniekiem bija iespēja piedalīties testēšanas automatizācijas hakatonā, kā arī ekspertu vadītajās meistarklasēs.

IKT nozare ir viena no visstraujāk augošajām eksporta un pakalpojuma nozarēm ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā, un pieprasījums pēc programmēšanas nozares darbiniekiem turpina augt. Statistikas dati liecina, ka studēt IT nozari izvēlas ne tikai jaunieši, kuri absolvējuši vidusskolu, bet arī cilvēki ar jau stabilu karjeru citā jomā izvēlas to mainīt un apgūst IT speciālista profesiju. Ņemot vērā, ka IKT nozare katru gadu kļūst arvien aktuālāka, arī "Tapost" konference piedāvā arvien plašāku programmu, kurai tiek piesaistīti nozares profesionāļi un entuziasti no visas pasaules.

""Tapost" konference šogad atzīmē 20. gadadienu, kas strauji augošā nozarē, kāda ir IKT industrija, ir nozīmīgs laika periods. Šogad konferencē piedalījās vairāk nekā 280 dalībnieku no dažādām pasaules valstīm. Liels prieks redzēt, ka pasākuma aktualitāte tikai pieaug, par ko liecina gan simtiem konferences dalībnieku interese, gan aizvien plašāka konferences programma. Tas ir liels izaicinājums un reizē gandarījums pārstāvēt tik strauji augošu nozari, sekojot testēšanas jomas tendencēm un veicinot diskusijas profesionāļu vidū," stāsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Tāpat kā dažādās citās darbības nozarēs procesi un tendences strauji attīstās, arī IKT nozare nav izņēmums. Konferences dalībniekiem bija iespēja satikt vairāk nekā 30 starptautiski pazīstamus nozares ekspertus, kuri dalījās ar savu pieredzi testēšanas nozares attīstībā. Konferencē uzstājās tādi industrijā labi zināmi eksperti kā Rīna Luisa, Silārds Seils, Maikls Boltons.

"Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir pārliecināt sabiedrību, ka testēšana nav tikai apstiprināšanas un demonstrēšanas process. Diemžēl nozarē vēl joprojām pastāv šāds uzskats. Es vēlētos, lai cilvēki saprastu, ka testēšana ir saistīta ar dažādu būtisku pamatjautājumu uzdošanu, kas palīdz palielināt gala produkta vērtību," stāsta testēšanas automatizācijas eksperts Maikls Boltons.

"Mans ieteikums jaunajiem testētājiem ir mācīties no citiem nozares pārstāvjiem. Iesaku doties uz dažādiem pasākumiem un komunicēt ar citiem testētājiem vai arī apmeklēt tiešsaistes seminārus un meistarklases. Savstarpēja komunikācija ir viena no vērtībām, kas palīdzēs gūt jaunas zināšanas," papildina testēšanas automatizācijas un blokķēžu tehnoloģiju eksperte Rīna Luisa.

"Kam un kāpēc ir nepieciešama testēšana? Testēšana ir nepieciešama ikvienam, kas vēlas saņemt un izmantot augstas kvalitātes programmatūru automašīnā, viedtālrunī un pat kredītkartē. Ikviens vēlas savā ikdienā izmantot uzticamas lietas un tāpēc ir svarīgi, ka izmantotās tehnoloģijas darbojas pareizi," skaidro Silārds Seils.

"Tapost" konference ir zīmīga arī ar to, ka tā ir vienīgā oficiālā Starptautiskās Programmatūras testēšanas kvalifikācijas padomes (ISTQB) konference Baltijas valstīs. Konferenci organizē LIKTA un Latvijas IT klasteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!