Foto: Publicitātes foto
Jauniešu mobilitāti veicinošās kampaņas "Time to Move" ietvaros Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) un Eiropas jaunatnes informācijas tīkls "Eurodesk" aicina jauniešus piedalīties aizraujošā tiešsaistes izlaušanās spēlē "Adventures in Berlin".

Latvijā jau septīto gadu oktobrī norit kampaņa "Time to Move", kuras mērķis ir informēt jauniešus vecumā no 13 līdz 30 gadiem par Eiropas jaunatnes projektiem un dažādām mobilitātes iespējām, brīvprātīgo darbu un praksēm ārzemēs, kā arī palīdzēt viņiem atrast sev vispiemērotāko ES jaunatnes programmu un aktualizēt tādas Eiropas jaunatnes prioritātes kā iekļaušana un dažādība, dalība demokrātiskajā dzīvē, vide un cīņa pret klimata pārmaiņām, digitālā transformācija un jauniešu mentālā veselība.

Lai jauniešus iepazīstinātu ar tādiem jēdzieniem kā multikulturālisms, ilgtspējīga attīstība un brīvprātīgais darbs, kā arī izglītotu par ES Jaunatnes programmām un "Eurodesk" piedāvātajām iespējām, Eiropā ir radīta unikāla izlaušanās spēle jauniešiem "Time to Move: Adventures in Berlin". Tā ir divu spēlētāju spēle, kas ir veidota iedvesmojoties no telpas izlaušanās spēlēm, kurās dalībnieki kopīgiem spēkiem risina āķīgas mīklas un uzdevumus.

Katrs spēlētājs spēlē brāli vai māsu, kuri, apciemojot vecmāmiņu Emmu, uzzina, ka viņa ir noslēpumaini pazudusi. Sekojot viņas atstātajām pēdām un uzdevumiem, spēlētāji dodas uz Berlīni. Ceļojuma laikā, minot dažādas mīklas un cenšoties uzzināt, uz kurieni ir devusies vecmāmiņa, spēlētāji iesaistīsies brīvprātīgajā darbā un dažādos projektos.

Lai spēlētu spēli, ir nepieciešami divi spēlētāji: divi jaunieši vai divas komandas. Katrs spēlētājs spēli izspēlē savā datorā vai viedierīcē. Lai atrisinātu uzdevumus, spēlētājiem jāsadarbojas un jākomunicē spēlē vai jāsazvanās ārpus tās.

Spēle latviešu valodā pieejama tiešsaistē šeit. Lai uzzinātu vairāk par spēli vai bezmaksas jauniešu iespējām Eiropā, meklē "Eurodesk" koordinatoru vai tuvāko infopunktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!