Svētdien, 9.jūlijā Pasaules futbola čempionāta finālspēlē tikās Itālijas un Francijas izlases. Spēles pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, tāpēc Pasaules čempions tika noskaidrots pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, kurā ar 5:3 uzvarēja Itālijas izlase, iegūstot čempionu laurus.

Foto galerija

Jau pašā spēles sākumā satraukums pārņēma visus Francijas izlases līdzjutējus, jo pēc sadursmes ar itāliešu spēlētāju nokdaunā nonāca Tjerī Anrī, un bija pat spiests pamest laukumu, taču par lielu atvieglojumu visai Francijas fanu armijai pēc ožamā spirta paostīšanas atgriezās laukumā.

Spēles piektajā minūtē tika parādīta pirmā dzeltenā kartīte, kuru saņēma Džanluka Dzambrota par pārkāpumu pret Silveinu Viltoru.

Jau pēc minūtes itāliešu soda laukumā ielauzās Florāns Maluda un, lai glābtu vārtus, viņus nogāza Marko Materaci. Tiesnesis Horacio Elizondo bez šaubām norādīja uz 11 metru soda sitiena punktu. Pie bumbas, kā ierasts, devās Zidāns un spriedzes pilnā situācijā sita pa pārliktni, no kura atlecot bumba atsitās pret zemi un izlēca ārā, taču līnijtiesnesis bija acīgs un arī atkārtojumā bija redzams, ka vārtu guvums bija. 1:0 Francijas labā.

Pēc šā vārtu zaudējuma Itālijas izlase uzsāka mēģinājumus izlīdzināt rezultātu un bieži vien radīja bīstamas situācijas pie Bartēza sargātajiem vārtiem. Tā spēles 14.minūtē Pirlo izpildīja bīstamu soda sitienu no aptuveni 16 metriem, taču visus apsteidza Turāms, kas izsita ar galvu bumbu uz stūra sitienu.

Ko nepaveica Pirlo, to pēc piecām minūtēm paveica itāliešu "grēkāzis" Marko Materaci, kas pēc stūra sitiena lēca visaugstāk un raidīja bumbu francūžu vārtos, pārspējot Bartēzu un Riberī, kas kā pēdējais stāvēja uz vārtu līnijas. Nepagāja ne 20 spēles minūtes, kad rezultāts bija jau 1:1.

Spēles 28.minūtē Marko Materaci bija iespēja gūt jau otros vārtus šajā spēlē, taču pirms sitiena pagrūda Turāmu, kā rezultātā Elizondo nosvilpa, fiksējot pārkāpumu.

Desmit minūtes pirms puslaika baigām Itālija atkal varēja izvirzīties vadībā, kad vispirms pēdējā brīdī pirms Toni sitiena bumbu uz stūra sitienu izsita Turāms, savukārt pēc stūra sitiena pa pārliktni sitienā ar galvu trāpīja tas pats Toni. Pēc brīža bīstami ar galvu pa Bufona vārtiem sita Gallass, taču neprecīzi.

Līdz puslaika beigām abas komandas vēl centās izvirzīties vadībā, taču pietrūka ātruma, precizitātes un veiksmes.

Jau pirmajā otrā puslaika minūtē Anrī ielauzās itāliešu soda laukumā un izsita pa Bufona vārtiem, taču tiesnesis bija jau nosvilpis pārkāpumu, tāpēc Anrī centieni bija veltīgi.

Spēles 50.minūtē francūžiem bija vēl viena iespēja gūt vārtus, taču Zidāna piespēle soda laukumā nenonāca līdz Anrī, savukārt stūra sitiens neko nedeva.

Vēl pēc brīža Anrī palaida garām vēl vienu iespēju gūt vārtus, kad pēc Maludā piespēles pārāk ilgi domāja, ko iesākt ar bumbu.

Nākamajā uzbrukumā itāliešu soda laukumā nogāzts tika Maludā, taču argentīnietis Elizondo nobijās piešķirt otro 11 metru soda sitienu uz Bufona vārtiem. Vēl pēc brīža tas pats Maludā atdeva teicamu piespēli gar vārtu Riberī, kurš pasteidzās, tāpēc pskrēja garām bumbai.

Spēles 62.minūtē pēc soda sitiena vārtus ar galvu guva Luka Toni, taču vārti netika ieskaitīti, jo soda sitiena, kas bija piespēle, brīdī Toni atradās aizmugurē.

Jau nākamajā uzbrukumā Bufons bija spiests demonstrēt savu meistarību pēc Anrī bīstama sitiena un, lai arī ar grūtībām, tomēr bumbu itālietis atsita.

Otrā puslaika vidū abas izlases pēkšņi atkal sāka spēlēt strauju futbolu, vairākkārtīgi apdraudot pretinieku vārtus.

Spēles 71.minūtē pa Bufona vārtiem no soda sitiena sita Zidāns un itāliešu vārtsargs tikai ar lielu piepūli atsita šo bumbu.

13 minūtes pirms otrā puslaika beigām soda sitienu no aptuveni 25 metriem izpildīja Pirlo, taču viņa spēcīgi sistā bumba nošvīkstēja gar vārtu stabu no ārpuses.

Spēles galotnē Francija sasparojās un centās atrisināt visas problēmas spēles pamatlaikā, taču itālieši lieliem spēkiem pretojās un neļāva francūžiem realizēt savus plānus.

Spēles 99.minūtē Franks Riberī neizmantoja teicamu vārtu gūšanas izdevību, no aptuveni 10 metriem sitot garām vārtiem, nespējot pārspēt vairs tikai Bufonu.

Minūti pirms papildlaika pirmā puslaika beigām pēc Sanjola centrējuma teicamu sitienu ar galvu izpildīja Zidāns, taču arī šoreiz savu augsto meistarību apliecināja Bufons, atvairot šo sitienu.

Spēles 110.minūtē par sitienu pretiniekam sarkano kartīti saņēma Francijas izlases kapteinis Zinedins Zidāns, tādējādi atstājot savu vienību mazākumā desmit minūtes pirms papildlaika beigām, radot francūžiem liekas problēmas.

Papildlaika pēdējā minūtē vārtu gūšanas iespēju "noraka" Viltors, kuram vajadzēja piespēlēt gar vārtu priekšu uz maiņu iznākušajam Trezegē, taču Viltors bumbu radīja kaut kur tālu, augstu prom.

Pēcspēles 11 metru sitienu sērija:

Itālija: Pirlo 1:0, Materaci 2:1, de Rossi 3:1, del Pjero 4:2, Grosso 5:3.

Francija: Viltors 1:1, Trezegē (pārliktnis) 2:1, Abidāls 3:2, Sanjols 4:3.

  • Itālija – Francija 1:1 (1:1; 0:0)
  • Vārtus guva: 19'Materaci / 7'Zidāns (11 m.s.s.).

    Pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar rezultātu 5:3 uzvarēja Itālijas futbolisti.

    $t1='italija';$t2='francija'; include("$includes_dir/projects/football_06/delfistar/bestplayer5.inc"); ?>

    include('/www/htdocs/delfi/includes/projects/football_06/flash_ban.inc');?>

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!